DECK-TECH EXPRESS: Vol. 5 – Ohnivý kouzelný les, Spěchej pomalu!, Fénixovy střepiny

Salve! Dnes se podíváme na tři „expresní“ konstrukce, ze kterých případně můžete načerpat svou inspiraci při skládání balíčků. Tato rubrika bude vycházet poměrně pravidelně, a jelikož je možností konstrukcí s příchodem nové edice skutečně hodně, vždy se v rychlosti mrkneme na některé z nich. V těchto konstrukcích ale nebudeme rozvádět všechny možnosti a strategie balíčku (ty už si musíte vyzkoušet a najít sami), na druhou stranu bude těchto konstrukcí opravdu hodně, celkem někde k třiceti, takže si každý nepochybně vybere 😉

Pro lepší přehlednost jsem ještě zvolil tři stupně piktogramů ve třech kategoriích – první vyjadřuje složitost na hraní a přemýšlení, druhá ukazuje jak dlouho bude hra trvat a poslední ukazatel říká jak nákladné je si daný balíček pořídit. Všechny tyto hodnocení jsou spíše subjektivní 🙂

 

Ohnivý kouzelný les

 

 

   

3 Kouzelný les
Prokletý generál

3 Ohnivá pirueta
3 Exploze
3 Úder plamene
3 Ohnivá vichřice
3 Démonické uhlíky
3 Znamení žháře
3 Hlasité kroky
3 Spalující oheň
3 Plameny zkázy
2 Fénixův oheň
2 Trok Rakon

3 Zirri, mrzutá kočka

3 Velké sání života

3 Výbuch lávy
2 Síla tvoření

3 Sféra ohně

Celkem: 45

Komentář: Balíček založený na těchto zajímavých oranžových pravidelnicích. Celé gró balíčku je ukryto ve zdražení všech karet a zároveň zlevnění všech vašich ohnivých karet (znegování efektu Kouzleného lesa). Jedná se o velmi silný a pro protivníka frustrující balíček.
HODNOCENÍ:

 

Spěchej pomalu!


 

   

Spěchej pomalu!

3 Manaflakon
3 Esenciální spojení
3 Morinský tygr
3 Čeng, sněhový drak
2 Kurtz
2 Posel snů
2 Hromadné uhranutí

3 Beholder
3 Manová sonda
2 Kultovní motivace

3 Samantha
3 Vyhlazení
3 Jiskření
2 Brutalgeddon

3 Elduenský poutník
3 Bjöltevor

2 Krajina snů

Celkem: 45

Komentář: Klasika, která nás provází již od edice Legendy, bohužel v našich luzích a hájích zatím ne příliš hraný typ konstrukce. Základ tvoří Manaflakon, který generuje tolik potřebnou manu, případně je možné bojovníky vyvolávat přes klíčovou kartu Elduenský poutník, který ještě prohlubuje efekt Spěchej pomalu! Jeho rychlejší aggro podoba je u nás zatím populárnější (není to škoda?).
HODNOCENÍ:

 

Fénixovy střepiny

 

 

   

Prastará runa

3 Zanův proud
3 Zanův obřad
3 Hlasité kroky
3 Čupito
2 Tirrandin ranec
1 Přízračný sokol

3 Léčka
3 Zanův had
3 Zanaran
3 Kvalitní náhrada
2 Červí manožrout

3 Nespoutaný Sajonn
3 Svatyně nákazy
3 Jednorázové husy chaosu

3 Princ fénix
3 Síla silného
1 Královská daň

Celkem: 45

Komentář: I koncept fénixe hrobolezce se vrací s novou edicí a doplněn o střepiny stále neřekl své poslední sovo 🙂 Celý balíček je založený na populární kartě Princ fénix, jehož kombinační možnosti z něj dělají velmi populární volbu a balíček příjemný na hraní.
HODNOCENÍ:

 

Tak, a to je drazí přátelé vše. Možná jste tento článek stihli přečíst dříve než jste dopili své kafi. A to byl také účel této rubriky. Další nálož nových inspirací pro konstrukce balíčků s nejnovější edicí čekejte už brzy 😉 Přeji vám všem hezký zbytek dne.

Děkuji za pozornost a těším se u dalšího dílu expresních DECK-TECHů! ^.^

 


Autor: Vladimír „Lados“ Šopík (redaktor)
S Wastelands začal už v době pravěké, a už tehdy ho naprosto uchvátila. Tak dlouho v sobě živil myšlenku znovu vydání hry, až se to nakonec podařilo. Z balíčků hraje nejraději složitější konstrukce, převážně kontrol. Jeho nejoblíbenějším formátem je však draft, ve kterém člověk zažije ojedinělé herní okamžiky. Má bohaté zkušenosti i s jinými karetními hrami, které zúročuje při vývoji a zdokonalování české verze Wastelands.