DECK-TECH EXPRESS: Vol. 4 – Předměty, Kontrol, Vládci osudu

Salve! Dnes se podíváme na tři „expresní“ konstrukce, ze kterých případně můžete načerpat svou inspiraci při skládání balíčků. Tato rubrika bude vycházet poměrně pravidelně, a jelikož je možností konstrukcí s příchodem nové edice skutečně hodně, vždy se v rychlosti mrkneme na některé z nich. V těchto konstrukcích ale nebudeme rozvádět všechny možnosti a strategie balíčku (ty už si musíte vyzkoušet a najít sami), na druhou stranu bude těchto konstrukcí opravdu hodně, celkem někde k třiceti, takže si každý nepochybně vybere 😉

Pro lepší přehlednost jsem ještě zvolil tři stupně piktogramů ve třech kategoriích – první vyjadřuje složitost na hraní a přemýšlení, druhá ukazuje jak dlouho bude hra trvat a poslední ukazatel říká jak nákladné je si daný balíček pořídit. Všechny tyto hodnocení jsou spíše subjektivní 🙂

 

Předměty

 

 

   

Prastará runa

3 Lektvar lovců pokladů
3 Vykradený poklad
3 Léčka
3 Rýžovací pánev
2 Červí manožrout
2 Prsten tří přání
2 Pradávné svitky
2 Zlatý dukát
1 Příruční rubínový nůž
1 Neurokondenzátor

3 Bomtarova kniha kouzel
3 Magické hodiny
1 Xed, artista

3 Kniha znovuzrození
2 Rozmrzelá želva
2 Lesní šotek

3 Antimagický goblin
3 Kancléř Zilak-din
2 Moa klenot

1 Starobylý lávový kámen

Celkem: 45

Komentář: Klasický předmětový balíček, který dostal jen pár kosmetických úprav s příchodem nové edice, dále tedy zůstává dominantou především karet z edice legendy, a to je určitě dobrá zpráva pro všechny, kteří si na něj postupně shání karty, protože většinu už jistě mají. Stále určitě velice konkurence schopný deck, což se projevilo i na letošním Mistrovství České republiky.
HODNOCENÍ:

 

Kontrol


   

Prastará runa

3 Hlasité kroky
3 Čupito
3 Dornodonův úsměv

3 Síla slabého
3 Kvalitní náhrada
3 Lektvar many
3 Léčka
3 Krvelačný cejn
2 Červí manožrout
2 Chrám strategií

3 Síla silného
3 Střepinová past
3 Výhodná dohoda
1 Královská daň

3 Roztrhání prostoru

3 Stará pověst
1 Sféra magie

Celkem: 45

Komentář: Kontrol s runou (alternativě s Terrgathem) v ryzí podobě. Plno rušení, kontrolních karet na manu a případné ničení. Postupně přebíráte kontrolu nad soupeřem a ve finále ho dorazíte libovolným silným bijcem. Klasika, která nezestárne.
HODNOCENÍ:

 

Vládci osudu

 

 

   

Mulgan, pomocník

3 Léčka
3 Danielle Wildrose
3 Lektvar many
3 Síla slabého

3 Nespoutaný Sajonn
1 Šílenec

3 Spektrální machinace
3 Arkhon, velitel
3 Crimson
3 Cyron
3 Sepitus
3 Pančocha
2 Diamantový vládce osudu
2 Riannandi
1 Obrněný rytíř

3 Rubínový vládce osudu

3 Svolávací roh

Celkem: 45

Komentář: Starý dobrý budget kombo balíček pro všechny, kteří shání levný a účinný balíček. S příchodem nové edice doznal spíše marginálních změn, zábava u hraní je ale pořád stejně dobrá.
HODNOCENÍ:

 

Tak, a to je drazí přátelé vše. Možná jste tento článek stihli přečíst dříve než jste dopili své kafi. A to byl také účel této rubriky. Další nálož nových inspirací pro konstrukce balíčků s nejnovější edicí čekejte už brzy 😉 Přeji vám všem hezký zbytek dne.

Děkuji za pozornost a těším se u dalšího dílu expresních DECK-TECHů! ^.^

 


Autor: Vladimír „Lados“ Šopík (redaktor)
S Wastelands začal už v době pravěké, a už tehdy ho naprosto uchvátila. Tak dlouho v sobě živil myšlenku znovu vydání hry, až se to nakonec podařilo. Z balíčků hraje nejraději složitější konstrukce, převážně kontrol. Jeho nejoblíbenějším formátem je však draft, ve kterém člověk zažije ojedinělé herní okamžiky. Má bohaté zkušenosti i s jinými karetními hrami, které zúročuje při vývoji a zdokonalování české verze Wastelands.