BETATEST: Ťuk ťuk, kdo je tam? Zanovy střepiny!

Většina z vás jistě ví, že proběhl a vlastně stále probíhá betatest nové sady, která se nám do ruky dostane někdy v posledním kvartále tohoto roku. Zde něco málo pro nedočkavé hráče.

 

  

 

Betatestem úspěšně prošly všechny karty této série. Jednak se dbalo na to, aby se text na kartě dal pokud možno chápat jedním a tím správným výkladem. Jinak řečeno, aby se karta chovala co nejvíce tak, jak je na ní napsáno, a neexistovalo pět set bodů pod čarou, co daná karta umí ještě navíc nebo ne.  Vzhledem ke komplexnosti hry je však téměř jisté, že se něco vyskytne, frekvence vašich dotazů k nejasnostem by však měla rapidně poklesnout. Dále samozřejmě karty prošly korekturou, takže případné překlepy a další problémy v textu – zde bude chybovost blížící se téměř k nule. Pracovalo nás na tom docela dost a čeho si nevšiml jeden, toho si všiml druhý. Jeli jsme až do takových absurdit, kdy se mně a Jirkovi Řepeckému podařilo najít v textu dvě mezery mezi slovy místo jedné. I takové titěrnosti jsme reportovali.

 

Nahlásilo se opravdu mnoho a mnoho věcí a sám jsem zvědav, jak ve výsledku budou karty vypadat, protože dle slov Ladose se snažil nechávat zapracované naše připomínky, a to včetně názvů karet. Takže některé texty a názvy karet budou opravdu dílem nás – testerů.

 

  

 

Tato práce je za námi a bude nás čekat ještě testovací hraní, abychom případně vychytali ostatní nedostatky. Co vám v textu u jedné karty přijde jasné, se v kontextu jiných karet může zdát nejasné. A právě od toho toto testovací hraní je. Až půjde nová edice do světa, měli bychom tyto případné sporné situace již znát a vědět, jak se k nim postavit.

 

Už nyní ale mohu říci, že nová sada přinese i nový rozměr hraní. Těšte se práci s jedovatými potvorami a tedy i jedovými žetony, nastoupí efekt mlhy, který jsme doposud neznali (nemohli vůbec hrát), a objeví se nová herní mechanika – Souboj. Nakonec si zazpíváme ještě pár táborových písní.

 

  

 

Více prozradím, až přijde ten správný čas.


 

Michal Slivečka (redaktor)
Jednou někdo před 15 lety dotáhl do třídy pár karet Wastelands. Tak mě ta hra chytla, že snad co přestávka, to partie. Sehrál jsem jich stovky. Nyní jsem rád, že se opět mohu vrátit k zápolení s novými edicemi. Jsem ale „stará škola“, mám rád mlátičky mezi bojovníky, které sem tam opepřím boostem nebo kouzlem. Dnešní control balíky mě moc nebaví.