REPORT: DRAFT Napajedla (23.9.2018)

Nazdar Wastelandeři. Rád bych vám teď povyprávěl o formátu DRAFT z pohledu začínajícího hráče. Měl jsem tu čest zúčastnit se již druhého turnaje stejného typu, který se konal v neděli 23. 9. 2018 v Napajedlích.

Účast byla hojná, stejně jako na předešlém turnaji ve stejném formátu i městě. Jestli se nepletu, sešlo se zde celých 16 kousků. Atmosféra byla velice přátelská, nálada účastníků dobrá. Většina s sebou měla povinnou vzpruhu v podobě energetických nápojů. Dříve, než jsem si našel své místo u stolu, dostal jsem do ruky album s kartami na výměnu. Taková klasická turnajová „vítačka“.

Oproti předchozímu DRAFTu, který radši nebudu zmiňovat, jsem už měl představu o tom, jaký balíček budu hrát. Základem byly Ohnivé uhlíky a Ohnivá vichřice za přítomnosti Sféry ohně a pochopitelně Znalosti taumaturgie. Jednalo se téměř výhradně o ohnivý balíček s asistencí Lorda strážce. Ale nepředbíhejme, napřed člověk musí usednout za stůl a karty si nadraftovat.

 

 

 

Když se začaly posílat boostery a já viděl, co ke mně chodí za karty, byl jsem nadšený. Podařilo se mi ukořistit dostatek ohnivé magie (Jirka Řepecký by vám o tom mohl vyprávět), jednoho Lorda strážce, dokonce jednoho Čupita. S ním jsem do svého balíčku sice počítal, ale nevěřil jsem, že existuje vůbec nějaká šance, abych se k němu dostal. Takže to bylo velice milé překvapení. Jediná karta, která mi nakonec v balíčku chyběla, byla Davová hysterie. A jak se časem ukázalo, i jedna chybějící karta dokáže narušit stabilitu balíčku.

S prvním soupeřem jsme hráli velmi svižné hry. Všechny tři se odehrály ve třech kolech, dál jsme se, pokud se nepletu, nedostali. První hru jsem ho upálil Ohnivými uhlíky, druhou hru mě umlátil Vampýřím drakem a Doorwalthem. Třetí hru jsem zažehl oheň ve svém nitru a spálil soupeře 🙂 Výsledek 2:1 mě potěšil, protože balíček zafungoval tak, jsem předpokládal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druhý soupeř mě naprosto odzbrojil, vyházel mi z ruky všechny karty a já se ani nestačil bránit. Abych pravdu řekl, nevzpomínám si přesně, jaké karty hrál. Dobře si však pamatuju, že moje karty lítaly z ruky přímo na hřbitov takovým tempem, že se vedle mě začal vytvářet vzdušný vír neboli tornádo. Výsledek 0:2 pro mě nebyl překvapením, spíš vítaným vysvobozením.

Třetím soupeř hrál ganoidy spolu s Sheraniným Druidem. Vždy, když už soupeři zbývaly poslední životy, Druid zamával svou vycházkovou holí a vyléčil svého pána. Byly to tři dlouhé hry plné zvratů a čekání na dobrou kartu. A zde jsem zalitoval, že jsem neměl možnost nadraftovat si Davovou hysterii. Výsledek tohoto zápasu byl 1:2.

 

  

 

Posledního soupeře, který hrál Sheran a její pavouky, jsem v první hře porazil velmi rychle, nic jiného jsem neočekával. Ve druhé hře se ale zničehonic pavouci rozmnožili takovou rychlostí, že jsem je nestačil svou ohnivou magií spalovat. Dostal jsem pěkně na budku. Třetí hru jsem naštěstí roztočil svá ohnivá kola a soupeře jsem udolal. Výsledek 2:1.

 

 

Takže jsem 2 zápasy vyhrál, 2 jsem prohrál. Po „nezmiňovaném“ předchozím draftu to pro mě byl úspěch, takže se moc těším na DRAFT další. Dokonce se pro mě začíná DRAFT stávat oblíbeným formátem, který upřednostňuji před klasickým STANDARDEM. Je to hlavně šance pro začínající hráče, kteří ještě nemají tolik dobrých a vzácných karet, aby se postavili ostříleným borcům ve STANDARDU. V DRAFTU začínáme všichni stejně, všichni máme stejné šance na karty. A tak se mi to líbí.

Na závěr jsem přihodil pár fotek, to abyste alespoň lehce nasáli atmosféru turnaje ve WASTELANDS 🙂

 

Hraní zdar! 🙂

 

 


Zdeněk „Pérák“ Duchek (redaktor)
Wastelands ho zasáhly jako malého chlapce, z kterého postupem času vyrostl. Ovšem myšlenky a vzpomínky na Zemi Přeživších ho neopustily ani v průběhu mnoha let. A když se dozvěděl, že jsou Wastelands zpět, neváhal a opět se vydal do nehostinného světa za novými dobrodružstvími. Rád hraje složitější konstrukce, někdy se ale jedná o takové kombinace, že jaderná fyzika vedle nich vypadá jako dětská hra a pravděpodobnost úspěchu se blíží nule.