DECK-TECH: Nemrtvé šílenství (Božské spojenectví)

 

Dnes bych vám rád představil deck, který mě, a věřte, že nejen mě, doslova přiváděl k šílenství na pražském Božském spojenectví. Obsahuje jen dvě barvy, ale neznamená to, že by nefungoval i na standardním formátu. Nazval jsem si ho Nemrtvé šílenství.

 

NEMRTVÉ ŠÍLENSTVÍ (SPOJENECTVÍ BOHŮ)

 

 

Jak už je z názvu patrné, připravte se na hordy Leahových pomocníků. Sám jsem měl kdysi podobný deck v plánu postavit, ale chyběly mi k tomu v minulých sadách některé karty, což Legendy bezvadně doplnily. Hlavní myšlenkou balíčku je se během nejlépe jednoho kola prolízat (promlít) celým svým balíčkem a poté zasadit protivníkovi konečný úder za pomoci všech svých karet.

První důležitou skupinou karet jsou karty, které nám zajistí správné prolízání balíčku. Tou nejdůležitější je PÁN ZOMBIE, který po vyložení nemrtvého obdrží žeton síly, který můžeme hned obětovat a líznout si kartu. Čím více Pánů máme, tím lépe se dolízává balíček. Další nepostradatelné karty jsou PRADÁVNÝ DUCH. Ten za 1 KB dodá žeton Pánu zombie a navíc vyložením každého dalšího bojovníka sám obdrží žeton síly (max. 3 za kolo). LEAHŮV VELEKNĚZ – za 1 KB opět nemrtvý, takže funguje stejně s Pánem, ale i jeho další schopnosti jsou vítané. Protože máme na bojišti kartu Leaha, dostane létání, a za další 1 KB velmi ochotně zabíjí Pradávného ducha s žetony síly. Také se v decku objevuje Leahův chrám, takže pokud ho již máme vyložený na stole, dáme opět Pánu zombie 3 žetony síly. Pro jistotu je tu ještě Spektrální machinace.

 

 

Teď se podíváme na další skupinu karet. Těmi jsou karty chránící hlavně Pána zombie, ale samozřejmě jsou použitelné i jinak. Jde o trojici SÍLA SILNÉHO, STÍNOVÝ DUCH a POKŘIVENÁ MOC. Dvě/tři karty na případný counter a Stínového ducha za 0 KB můžeme použít jak k líznutí karet, tak i jako oběť pro vyvolávací cenu Pána zombie.

 

 

Samozřejmě nesmíme zapomenout na generování KB. K tomu použijeme VAMPÝŘÍHO DUCHA, HROBNÍKA a za určitých okolností i BOŽSKOU SPRAVEDLNOST. Pokud se necháte inspirovat a budete stavět verzi pro standard, vřele doporučuji použít Odměnu za plodnost, funguje bezvadně, bojovníky za 1 KB vykládáte vlastně zdarma.

 

 

Vzhledem k tomu, že si sem tam něco zabijeme, odemeleme, či obětujeme, je třeba tyto karty znovu recyklovat, ať už potřebujeme nalízat další karty, potřebujeme KB či snad další counter atd. K tomu nám pomůže VZÝVÁNÍ DUCHŮ a KOVÁŘ KOSTÍ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jdeme do finále. Už máme nalízáno, co je potřeba, teď ještě dorazit soupeře. První nepříjemností pro něj bude jistě LEAHŮV CHRÁM, který soupeři zdraží jeho vlastní karty. Tou hlavní nepříjemností ale nebude nikdo jiný než MORGAN. Pokud vám ještě nějaké karty chybí, můžete si je odemlít Morganem, následně jej pošlete na hřbitov třeba Kovářem kostí (věřte, že možností, jak si ho zabít, máte hodně) a opět si jej vezmete na ruku. Opakovaným vykládáním se postaráte o zbytek soupeřova balíčku. Pokud má soupeř na bojišti něco, co by bránilo pohodlnému zabití, protočíme Vzývání duchů a nejlepší fórek si necháme nakonec. OMEZENÍ PLURALITY rozhodně vašeho soupeře dožene k šílenství. Jak potom soupeře zabijete, už je jen na vás. Jestli ho ukoušete hordou nemrtvých, či mu párkrát namlátíte Veleknězem, ale vězte, že šílený bude ještě dlouho poté, co turnaj skončí.

 

 

Decklist:

GENERÁL:  Mulgan
ČERNÁ (27)
 3x Stínový duch
 3x Pradávný duch
 3x Leahův velekněz
 3x Pán zombie
 2x Morgan
 3x Vzývání duchů
 2x Kovář kostí
 3x Pokřivená moc
 2x Leahův chrám
 2x Vampýří duch
 1x Omezení plurality

BÍLÁ (12)

 3x Královský kuchař
 3x Spektrální machinace
 3x Město čistých duší
 3x Síla silného
BUFA (3)
 3x Božská spravedlnost
NEUTRÁLNÍ (3)
 3x Hrobník

 

U zajímavých konstrukcí zase někdy příště.


Michal Brůha (redaktor)
K Wastelands jsem se dostal úplnou náhodou, když jsem sledoval bratrance s divnými kartami, o kterých tvrdil, že je nepochopím. A tak vznikla závislost trvající stále i v období, kdy hra vycházela neoficiálně, a karty jsme si překládali a tiskli doma defacto na koleni. Rád stavím decky z karet, které zůstali hráči opomenuté, ale mají potenciál a nezaslouží si zůstat v prachu alb.