Informace k Mistrovství České republiky 2018

Stejně jako vy lačníte po informacích, kterých je zatím o MČR poskrovnu,  já lačním po tom, konečně napsat tento článek, který je mou povinností, ale vzhledem k ostatním organizačním věcem na něho pořád nezbýval čas. Nuže, pojďme si nyní zrekapitulovat vše, co o MČR 2018 víme a vy by jste měli také vědět.

 

O události, dvou herních dnech a kompletním programu…

Nejdříve si pojďme obecně říci co všechno bude součástí této velké události. Hned na první dobrou musím uvést a zdůraznit, že není pravda, že by tato akce byla přístupná pouze některým vyvoleným hráčům! Oba dva dny trvání této akce se budou hrát karty na všech úrovních. Budou zde odděleni zvlášť nejlepší hráči hrající tzv. „main event“ od všech ostatních pro které budou připraveny kontinuální „side-eventy“, které budou probíhat nepřetržitě celé dva dny. Z tohoto důvodu mají paradoxně právě na této akci všichni méně pokročilí hráči možnost dostat se k nejcenějším kartám a promům a jsou tedy všichni na tuto akci vítáni a vlastně by měla být povinností pro každého fanouška naší karetní hry.

Celá akce bude trvat dva dny. Začínáme v sobotu 20. října a vše vyvrcholí vyřazovací částí následující den v neděli. Předpokládá se, že hráči, kteří vypadnou první hrací den doplní ostatní borce při side-eventech a budeme schopni odehrát spoustu zajímavých mini-turnajů. Pro všechny jsou nachystány UR a ty nejlepší PROMO karty, takže jsem přesvědčen, že každý kdo se na tuto akci vypraví a zahraje si jeden z mnoha turnajů, které budou připraveny, bude odjíždět nadmíru spokojený a bude na tuto akci vzpomínat jako na výbornou investici 🙂

V rámci této akce také dojde na závěr k předání všech ostatních pohárů oceněným hráčům v průběhu sezóny vč. předání hlavního Andělského poháru Mistrovi republiky.

 

O hlavní herní události…

V současné chvíli jsou kvalifikováni tito hráči, vč. aktivních náhradníků (zelení již potvrdili svou účast):

    

Main event pro kvalifikované začne registracemi v 10:30 v místě konání – objekt Dočkalův Mlýn, Havlíčkův Brod. Bude se vybírat 100 Kč na nájem salonku. Toto je spíše symbolické vstupné, protože v samotném turnaji se bude hrát o mnohem hodnotnější ceny, tzn. vstup a veškerá účast je zdarma. Toto je pouze symbolický poplatek za místo, kde budeme dva dny působit.
V 11:00 je naplánován start prvního kola. První den se v hlavním turnaji budou hrát 4 základní kola v 16 lidech ve formátu Standard. Jsou vyžadovány decklisty a bude zde probíhat jejich kontrola a kontrola balíčků během hraní. Připravte si svůj decklist s předstihem, ať se na místě nemusíte rozptylovat ostatními věcmi a můžete se soustředit výhradně na hru a svůj vlastní výkon.

Do druhého dne postoupí 8 nejlepších z předchozího dne. Ve vyřazovací části systémem „Double elimination“ se bude hrát formát Draft. V 9:30 začne registrace do draftu. V 10:00 se u jednoho stolu o osmi lidech otevřou první boostery. Během tohoto draftování bude přísný zákaz jakékoliv komunikace. Bude stanoven časový limit na výběr karty, který se bude s ubývajícími kartami v boosterech snižovat. Na výběr posledních pár karet budete mít v řádu jen pár vteřin.
Díky double elimination systému hráč nevypadává okamžitě po první prohře, ale spadne do tzv. loosers bracket, kde pokračuje v turnaji. Pokud prohraje i v LB, definitivně z turnaje vypadne. Grand-finále se bude hrát na tři vítězné zápasy mezi vítězem Winners-Bracket a vítězem Loosers-Bracket. Vítěz LB nemusí v Grand-finále potvrzovat své vítězství druhou sérií zápasů.

Vítěz Grand-finále se zároveň stane novým Mistrem České republiky 2018.

 

Takto bude vypadat vyřazovací část druhého dne:

 

O vedlejších turnajích…

To co zajímá všechny ostatní jsou side-eventy. Bude to malý turnaj o základním počtu 4-8+ hráčů. Je otevřený všem a pozor – v osmi a více lidech budete hrát o UR kartu. Jedinečná možnost si z této akce na památku odvézt takový klenot jakou bezesporu UR karta je. Dále se budou rozdávat PROMO karty a další drobné dárky. Side-eventy se hrají oba dva dny – i v sobotu i neděli, pokaždé, když bude dostatek přihlášených zájemců.

Škála formátu je opravdu bohatá a lze si zde bokem zahrát úplně cokoliv na co si přinesete připravený balíček – Standard, Allcommon, No-Rare, Válka bohů, Božské spojenectví, Draft a také exkluzivně Oldschool Highlander Draft – sada složená výhradně ze starých karet. O zábavu tedy nebude žádná nouze a pokud budete mít chuť hrát, je jasné, že si za celý den dokážete posbírat spoustu krásných PROMO a UR karet.

Startovné na tyto menší turnaje bude v rozmezí od 50-300 Kč, záleží na každém za kolik se chce do události přihlásit. Od tohoto bude poté odvislé množství produktu použitých na ceny.

Předpokládá se, že po skončení prvního hracího dne bude pokračovat další večerní herní program, kde si můžete opět zahrát turnaje o hodnotné ceny, případně se přihlásit do exkluzivního draftu starých karet Oldschool Highlander Draft, tentokrát už i se všemi ostatními hráči (přímými účastníky MČR).

 

Přihláška do „side-eventu“ bude vypadat takto:
Není dostupný žádný alternativní text.

 

O čase a místu konání…

Celá tato obrovská akce se uskuteční v místě: Dočkalův Mlýn, Michalovice 23, 580 01 Havlíčkův Brod. Začínáme v sobotu od 10:00, je ale možné, že někteří budou na místě přítomni již dříve. Očekávaný konec je naplánován na neděli v pozdních odpoledních hodinách.

Informace ohledně objektu: http://www.dockaluvmlyn.cz/

Možnost ubytování na místě za 500 Kč/noc vč. snídaně. Jedná se o příjemné ubytování uprostřed přírody s vybaveným penzionem. Doufáme, že všichni vydržíte do druhého dne a zúčastníte se i večerního programu! 😉

 

O cenách…

Ceny budou jak jinak než královské!

V prvé řadě se samozřejmě hraje o nejprestižnější titul Mistra České republiky, to je zcela bez debaty.
Z těch materiálnějších věcí zde máme: obrovský krásný a nablýskaný, reprezentativní Andělský pohár, který symbolizuje význam celé této akce. Vítěz si dále odnese celý displej edice Věčnost a exkluzivní památeční podložku vyrobenou čistě pro tuto událost (pouze 1 ks, 1x ročně a pouze pro nejlepšího z nejlepších)! Dále obdrží zcela exkluzivní UR kartu Zhmotnění hrdiny, která se nyní bude rozdávat vítězi MČR a vítězi Turnaje mistrů (bude dodána zpětně po vydání nové edice). Tzn. tyto karty budou emitovány v nákladu 2 kusy za rok! Tak si představte jaká bude jejich hodnota… Druhý finalista obdrží standardní podložku vedle obyčejných cen navíc. UR dostanou všichni hráči TOP8 a všech 15 zbylých hráčů si rozdělí další dva displeje mezi sebou. Každý navíc získá exkluzivně PROMO kartu Zmámení.

Co se týká side-eventu máme zde naplánováno: redraft vzácných karet z boosterů pro každý turnaj dle pořadí, všechny typy UR karet navíc, nějaké drobné dárky a pozornosti. Také VŠECHNY typy PROMO karet. Tyto vedlejší turnaje můžete hrát stále dokola, klidně do zbláznění 🙂

Myslím, že cen bude opravdu, opravdu hodně..

 

Závěr…

Co říci závěrem? Čeká nás nepochybně největší událost a nejprestižnější turnaj, na kterém uvidíme ty nejlepší z nejlepších. K tomu doprovodný program pro všechny ostatní. Neexistuje lepší příležitost na setkání fanoušků této hry než právě tento turnaj v tuto dobu. Pokud jste váhali nad tím, co dělat o třetím říjnovém víkendu, doufám, že nyní máte jasno. Přijďte si zahrát karty do sytosti a podívat se jak hrají ti nejlepší a nasát jedinečnou atmosféru nejdůležitější akce roku.

Věřím, že se už všichni nemůžete dočkat. Už za necelé dva týdny totiž budeme znát jméno prvního novodobého Mistra České republiky v nejúspěšnější karetní hře v našem mateřském jazyce – ve Wastelands.

 


Vladimír „Lados“ Šopík (redaktor)
S Wastelands začal už v době pravěké, a už tehdy ho naprosto uchvátila. Tak dlouho v sobě živil myšlenku znovu vydání hry, až se to nakonec podařilo. Z balíčků hraje nejraději složitější konstrukce, převážně kontrol. Jeho nejoblíbenějším formátem je však draft, ve kterém člověk zažije ojedinělé herní okamžiky. Má bohaté zkušenosti i s jinými karetními hrami, které zúročuje při vývoji a zdokonalování české verze Wastelands.