Představení pohárů

Jelikož se nám první sezóna nezadržitelně blíží do svého velkého finále, rozhodl jsem se, že sepíšu kratší představení a bližší informace o pohárech, které nejlepší a nejsnaživější z vás dostanou za odměnu za skvělé výsledky. Příští týden bude mít druhý největší pohár k příležitosti Turnaje mistrů (pozor! neplést si s MČR!) svého zaslouženého majitele.

Všechny poháry jsem porovnal s plechovkou od Coca-Coly a použil stejné měřítko, takže si každý může navíc udělat hrubou představu o tom, jak je pohár cca veliký. Vezmeme to od těch méně významných po ty nejprestižnější.

 

Pojďme tedy na to:

 

Kvalifikační pohár
17 cm, 243 g

Stříbrno-modrý pohár pro vítěze kvalifikace. Získat ho můžete za vítězství v otevřeném kvalifikačním turnaji na MČR, které probíhají ve všech koutech republiky. Celkově jsou tyto turnaje 4 za sezónu, tzn. že můžete získat až 4 ks těchto pohárů na svou poličku za sezónu. Pro hráče znamená spíše dílčí úspěch a především záruku toho, že se bude moci utkat o pohár nejprestižnější přímo na MČR.

 

Vítěz preview
17 cm, 352 g

Druhý „řadový“ pohár pro vítěze preview. Vždy, když vyjde nová sada, konají se v jeden víkend dva „preview“ turnaje k oslavě příchodu nové sady. Mezi hráči jsou tyto turnaje velmi oblíbené, protože mají unikátní možnost osahat si nové karty jako první a hned si s nimi i zahrát. Každý má tedy šanci získat tento pohár jak na sobotním, tak nedělním turnaji. Pro skalní fanoušky Wastelands je tento turnaj téměř povinnost 🙂

 

Nejaktivnější hráč
19 cm, 452 g

Druhý stříbrno-modrý pohár je určen hráči, který v sezóně odehraje nejvíce turnajů. Pro komunitu Wastelands je velmi důležité udržovat organizované hraní. Hráčům, kteří pravidelně jezdí na turnaje patří obrovský dík, a proto nejaktivnějšímu z nich udělíme tuto cenu za nezpochybnitelný přínos komunitě. Předání proběhne na MČR po uzavření bodování.

 

Nováček roku
19 cm, 452 g

Stejnou měrou chceme odměňovat i hráče nové, kteří jsou pro hru také velmi důležití, ale jejich start bývá někdy složitý a každý kdo začínal ví, jak je těžké proniknout do hry a dostat se mezi elitní hráče. Tento pohár získá hráč, který poprvé vstoupil do Mistrovského hodnocení v určité sezóně a dosáhl nejlepšího výsledku. V případě, že by nikdo takový nebyl, redakce blogu Wastelands.cz určí, kdo si tento pohár zaslouží v dané sezóně nejvíce. Pro první sezónu výjimečně vybereme hráče, který vstoupil do Mistrovského hodnocení v druhé polovině roku (sezóny).

 

Vítěz Wastelands ligy
36 cm, 504 g

První ze zástupců „velkých poharů“ je určen pro vítěze neprofesionální ligy, ve které se v otevřeném bodování kumulují body a tato liga není nijak zpoplatněna. Na konci sezóny po uzavření bodování si pohár odnese hráč, který skončí na prvním místě a posbírá nejvíce bodů ze všech jeho turnajů. Předání proběhne na MČR.

 

 

 

 

Vítěz Mistrovského hodnocení
40 cm, 958 g

Zlatý pohár pro vítěze Mistrovského hodnocení je třetím nejprestižnějším pohárem. Zvítězit v mistrovském hodnocení je velice náročné, protože se hráči započítává pouze 5 nejlepších výsledků a navíc jsou v tabulce pouze elitní hráči, kteří to s hraním myslí vážně. Vyhrát toto hodnocení se podaří pouze hráči, který nepochybně po celou sezónu podává konstantní vynikající výkony. Předání probíhá na MČR.

 

 

 

 

Turnaj mistrů
46 cm, 787 g

Jednou za rok, krátce před samotným MČR proběhne uzavřený turnaj určený hráčům vlastnící pokročilé zpoplatněné Mistrovské členství Wastelands. Na tomto turnaji se hraje o bohaté ceny a určitě nám napoví, jak by teoreticky mohl dopadnout finální turnaj v říjnu. Vítěz si kromě hromady cen odnese také tento obrovský, 46 cm vysoký pohár jako památku na vítězství v souboji mezi elitními hráči.

 

 

 

 

 

MČR 3. místo
16 cm, 241 g

Pohár za třetí místo na turnaji Mistrovství České republiky. Jakýkoliv „medailový“ úspěch na takto významném dvoudenním turnaji je považován za úspěch, a proto se i za druhé a třetí místo rozdává pohár.

 

MČR 2. místo
16 cm, 241 g

Viz nahoře, jen pro druhé místo 😉

 

 

Andělský pohár
58 cm, 1948 g

Pohár všech pohárů. Naprostý vrchol sezóny představuje tento 58 cm vysoký, otevřený pohár se siluetou anděla uprostřed. Je pochopitelně určený vítězi finálního turnaje Mistrovství České republiky, na který vede ta nejsložitější cesta. S tímto pohárem získá hráč navíc titul Mistr České republiky a bude navěky zapsán do síně slávy karetní hry Wastelands. Pokud hledáte nějaký smysl této hry a máte víceméně vysoce kompetetivní choutky, je tento artefakt vašim jasným cílem.

 

 

 

 

 

 

Doufám, že se vám představení pohárů líbilo a pokusíte se si nějaký časem ukořistit. I když jsou oceňování opravdu pouze ti nejlepší a nebo nejaktivnější, nic není nemožné přátelé a kde je vůle tam je i cesta a pokud se tím budete řídit, dost možná jednou bude vaši poličku zdobit jeden z těchto krasavců.

Jelikož nám konečně slábnou nesnesitelné vedra, končí období prázdnin a léto bude pomalu ale jistě předávat štafetu sychravému podzimu – je na čase oprášit karty, nabrousit meče, načerpat manu a od září opět vyrazit v plném nasazení na nikdy nekončící bitvy v této fantastické karetní hře. MČR se blíží, tak trénujte 🙂

 


Vladimír „Lados“ Šopík (redaktor)
S Wastelands začal už v době pravěké, a už tehdy ho naprosto uchvátila. Tak dlouho v sobě živil myšlenku znovu vydání hry, až se to nakonec podařilo. Z balíčků hraje nejraději složitější konstrukce, převážně kontrol. Jeho nejoblíbenějším formátem je však draft, ve kterém člověk zažije ojedinělé herní okamžiky. Má bohaté zkušenosti i s jinými karetními hrami, které zúročuje při vývoji a zdokonalování české verze Wastelands.