FANCY KARTY: Lidová tvořivost #1

A je to tady! Nový den a opět vycházíme s dalším článkem. Tentokrát jsme si pro Vás připravili něco speciálního. Představujeme Vám Fancy karty- karty tvořené hráči. V tomto článku budou představeny 4 kousky. Dozvíte se, kdo danou kartu vytvořil, zhodnotíme spolu její hratelnost a originalitu.

A začneme hned pěkně zostra. Jako první se nám představí malá potvůrka ze zemí bohyně Sheran. Zlatý Karel. Za jednu manu bloker 0/1 s magickou obranou, létáním a imunitou proti magii. Na hradbách se schopností podat si všechny slabší nepřátele a k tomu ještě možné hrát tuto kartu jako protikouzlo! Do balíků zaměřujících se na kontrol hry jasná volba a hned třikrát prosím. Originalita- karta připomíná Sílu slabého s kombinací Dona Caloniho.

Autor: Tomáš Čutka

Fotka uživatele Lad Sop.

Ještě zůstaneme u něžného pohlaví a podíváme se, co nám dnes přichystala bohyně Elenios. Pokud potřebujeme vyřadit protihráčovu kartu (i když na sobě bude mít žetony), určitě nám pomůže Alyona.  1/4 s létáním, rezistence a za 2 many. Karta funguje v podstatě jako Zmámení či schopnost Hendialy, ale i na ostatní permanenty. Opět karta do kontrolu, díky níž můžeme zrušit komba protihráče.

Autor: Vladimír Šopík

Fotka uživatele Lad Sop.

Fairlight nás opět překvapil se svou magii. Kritanoidská nákaza. Očarování za jeden KB nám přidává o jednu manu navíc každé kolo a zároveň nás zraňuje za jeden život. Protihráčovi naopak bere jednu manu každé kolo a léčí ho o jeden život. Dle mého názoru může být Kritanoidská nákaza dvojsečnou zbraní. Bud´ nám dokáže vyhrát rychle hru, anebo nás zabije. Spíše doporučuji pro mašiny, kde je cílem zabít protihráče co nejdřív za pomocí magie a různých létajících potvor.

Autor: Marcel Tobola

A pro dnešek poslední karta, kterou si předvedeme, nesmí být nic jiného než Eso v rukávu. Předmět za jeden komponent je lehce vyložitelný a pro balíky, jenž obsahují například Palác iluzí či Černého rytíře by mohl znamenat velkou výhodu. Navíc Eso můžeme hrát i jako reakci, při níž dokážeme změnit cíl jiné karty. Zjednodušeně, třešničkou na dortu může být, že místo bojovníka protihráče obdrží například náš válečník + X UČ a Ž. Nápad karty je unikátní a nepřipomíná nic z edic Vládců osudu ani Věčnosti.

Autor: Pavel Nitsche

 

Díky za Váš čas a snad se uvidíme příště u dalšího článku ☺.


Jan Machálek (redaktor)
Jmenuji se Jan Machálek. Je mi 23 let. Hraji karetní hru Wastelands již 9 rokem. Bohužel jsem ještě neměl příležitost zúčastnit se žádného turnaje, ale brzy by se to mělo změnit. Nyní mě můžete najít v Brně.