DECK-TECH: Pegas kontrol (Standard)

Zdar a sílu dobrodruzi, vítejte u další části rubriky Maďarské Wastelands, kde si rozebereme další z balíčků, které se hráli u našich východních přátel po vydání Věčnosti. Pohodlně se usaďte a jdeme na to.

Dnes si rozebereme pěkný semikontrolní balíček, který je postaven okolo nového typu bojovníků, a to pegasů. Začneme opět původním decklistem:

GENERÁL: Terrgath
ELENIOS (13): FAIRLIGHT (15): RAIA (14): BUFA (3):
3x Stříbrnohřívý pegas 3x Bronzohřívý pegas 3x Zlatohřívý pegas 3x Božská spravedlnost
3x Demizra 3x Azbestohřívý pegas 3x Rubínohřívý pegas
3x Nápoj energie 3x Pegasí princ 3x Manová past
2x Hromadné uhranutí 3x Síla slabého 3x Síla silného
1x Svůdné pokušení 2x Rughar 2x Okamžik spravedlnosti
1x Iluzionární past 1x Manová spirála

Při pohledu na původní konstrukci vidíme pár pro nás dost zvláštních karet, nejpodivnější kus je asi Okamžik spravedlnosti, který se kdysi hodně hrával v sideboardech proti konstrukcím se Ztrátou koncentrace, nicméně v současnosti nemáme zatím žádný fungující deck na ničení kouzelných bodů, proto je to pro nás prázdné okno a možnost využití jiných karet. Balíček jako celek funguje na principu levných a silných pegasů, kteří koušou soupeře za slušnou porci životů a my zároveň kontrolujeme soupeřovu hru pomocí rušení  a kradení. Taky si všimněme, že základní deck obsahuje pouze tři barvy a Bufu, což nám dává nekonečné možnosti při stavbě sideboardu a to já moc rád. V praxi vypadá hraní tohoto balíčku zhruba tak, že v prvních kolech chceme zahrát Nápoj energie, nalízat nějaké ty Síly slabého a Síly silného, položit nějakého slušného koně a postupně soupeře ukoušeme. Nejlepší karta decku je bezesporu Božská spravedlnost, UR karta s univerzálním použitím, která může fungovat jako rušení, ničení či léčení. Když jsem tento balíček testoval, dobře se mi hrálo proti kontrolnějším konstrukcím, nicméně velké problémy mi dělala mašina se spoustou malé havěti, tento problém se tedy budu snažit odstranit ve své upravené verzi. Jak tedy budu postupovat při tvorbě svých „koníčků“?

     

Napadlo mě spoustu variant, jak tento balíček vylepšit, ale musím se rozhodnout pro jednu cestu, abych balíček nepřekombinoval. Jednak můžu ponechat kontrolní způsob hraní a jen přidat nějaké zabíjení proti rychlejším strategiím. Nebo můžu balíček koncipovat více do tempa s použitím Věží času k posílení svých koní a kontroly soupeřova kola. Jako poslední cesta se mi jeví postavit balíček na schopnosti síťky, což by mělo být silné proti Vládcům osudu, nicméně tuto cestu preferuji jako sideplán, čehož se budu nejspíš držet i tentokrát. Jelikož se mi původní konstrukce při testingu docela osvědčila, nechci ji tentokrát moc měnit a spíš se vyřádím při stavbě sideboardu. Jaké změny by se nám tedy mohly osvědčit? Jako první mě napadlo zařadit skvělé Perpetum Mobile, které umí, stejně jako Božská spravedlnost, strašně moc věcí. Dva kousky tedy nahradí Okamžik spravedlnosti. Dále chci určitě přidat nějaké zabíjení, které mi pomůže v soubojích s mašinami. Nejlépe se mi jeví plošná Explodující kometa. Vyřadím Svůdné pokušení a Manovou spirálu, která sice umí být výborná, ale když nepřijde na úvodní ruku, ztrácí dost ze své síly. Takhle by tedy vypadal můj deck:

GENERÁL: Terrgath
ELENIOS (12): FAIRLIGHT (16): RAIA (16): BUFA (3):
3x Stříbrnohřívý pegas 3x Bronzohřívý pegas 3x Zlatohřívý pegas 3x Božská spravedlnost
3x Demizra 3x Azbestohřívý pegas 3x Rubínohřívý pegas
3x Nápoj energie 3x Pegasí princ 3x Manová past
2x Hromadné uhranutí 3x Síla slabého 3x Síla silného
1x Iluzionární past 2x Rughar 2x Explodující kometa
2x Perpetum mobile

 

      

 

SIDEBOARD (25):

3x Pyron
3x Hlas boží
3x Varask
3x Příliš lásky
3x Lapka
3x Anděl strážný
2x Vysvobození
2x Thauglorendon
2x Zlatý dukát

      

Tohle byl můj dnešní maďarský deck tech, budu moc rád, když nám na facebook napíšete své nápady, jak byste tento balíček postavili vy či jak vám bude fungovat při hraní. Já se budu těšit u dalšího balíčku.


Autor: Vladimír „Scyther“ Hula (šéfredaktor)
S Wastelands začal kdysi v pravěku, když v časopise ABC rozbalil Varkaudaří nemluvně. Od té doby zkusil celou škálu karetních her, od Wastelands, přes Lord of the Rings TCG, VS System, Pokémon TCG, World of Warcraft TCG a nakonec Magic: the Gathering. Poté vyměnil v roce 2014 svět papírových kartiček za svět digitální, kde působil v týmu Key4You jako hráč Hearthstone. Když zjistil, že Wastelands opět vycházejí, volba byla dost jednoduchá. Nejraději má rychlejší balíčky, ale experimentuje v podstatě s každou konstrukcí. Nejoblíbenější barva je zelená, ve WST zastoupená kartami bohyně Sheran.