TOP5 Věčnost: Fairlight

Zdravím všechny dobrodruhy Ghally na další výpravě za nejoblíbenějšími kartami Věčnosti, tentokrát ze špinavých uliček a triků, z podsvětí a vůbec z chamtivého světa boha Fairlighta. Zde jsou nejoblíbeněší žluté kousky, enjoy 🙂

5. Zirri, mrzutá kočka

Na první pohled zajímavá karta, ne příliš univerzální, zato docela silná, pokud se rozhodnete postavit balíček okolo ní. Kradení a zamezení přístupu k získávání zdrojů bývala velice oblíbená strategie v minulosti a já věřím, že za pár edic z ní bude opět reálná hrozba i v profesionální metě.

4. Kvalitní náhrada

Nejsilnější žlutý trik Věčnosti. Za kouzelný bod a kartu dostaneme řadu výhod z osmi vrchních karet balíčku, můžeme trikovat skrz hřbitov, líznout i případně odemlít nevhodné kousky naspod balíku. Velice oblíbená karta i jako doplněk při draftu, když už jste ve žluté.

3. Manová spirála

Bronzová příčka dnes patří Manové spirále, asi nejoblíbenější vizi, kdy za nula kouzelných bodů dostáváme každé kolo o 1 KB více. Taky skvělá karta proti balíčkům se Zirri a vůbec špičková doplňková karta do libovolného kontrolního balíčku se žlutou.

2. Čarovná Mirella

Má nejoblíbenější žlutá karta Věčnosti a zároveň jeden z nejmocnějších bojovníků celé sady. Za dva KB klasický „medvěd“, ale s řadou užitečných schopností. S žetonem života částečně nesmrtelná, umí posilovat bojovníky i vytahovat mrtvé druhy do ruky.

1. Síla slabého

Vítěz dnešního žebříčku je univerzální Síla slabého, populární rušení už od počátku celé hry. Zdaleka nejoblíbenější reprint z původních Wastelands s nádherným novým obrázkem, fungující v prvních třech kolech jako Přerušení zdarma, později užitečné jako dorážka či zabíjení slabších bojovníků.

Děkuji za váš čas a příště se budu těšit spolu s temným Chara-dinem.


Autor: Vladimír „Scyther“ Hula (šéfredaktor)