DECK-TECH: Kontrol Strážce (Standard)

Zdravím všechny fanoušky Wastelands!

V tomto díle bych Vám chtěl představit nový balíček, dle mého návrhu. Složení karet bychom mohli zařadit jako kontrol, ale nenechte se zmást, obsahuje i bojovníky, kteří dokáží ukončit hru dříve, než začne.  Kompozice je navrhnuta tak, abychom nečekali pouze jen na jedno kombo, ale kontrolovali hru od samého začátku. Co tedy dokáže vzniknout spojením temných sil a bohyně Elenios? Balíček obsahuje paní krásy Elenios, Chara-dina, vládce chaosu, Leaha, boha podsvětí, arci mága Dornodona, v neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na tajného boha Bufu, ačkoliv to bude pouze jedna karta. Původně měl toto spojenectví završit Tharr, bůh války, s pomocí karty Obležení místo Elenios, později jsem si ale uvědomil, že spíš balík zpomaluje, než mu pomáhá.

 

GENERÁL: Prokletý generál

BUFA (1):
1x Hlas boží

BEZBARVÉ (3):
3x Lord strážce

DORNODON (16):
3x Extrakce duševní energie
3x Davová hysterie
3x Ohnivá pirueta
2x Rudá smrt
2x Kletba Ryuků
2x Čupito
1x Spalující oheň

ELENIOS (4):
3x Podprahové vnímání
1x Morinský tygr

CHARA-DIN (8):
3x Xenomorfní deratizátor
2x Tleikanský rozklad
2x Nespoutaný Sajonn
1x Esenciální vstřebání

LEAH (16):
3x Mumlající polykambriot
3x Duševní pijavice
3x Morganova kletba
2x Morganova pečeť
2x Doorwalth
2x Pokřivená moc
1x Morgan

 

Pojďme se na to podívat.

Jak jsem psal již na začátku samotného článku, jedná se o kontrol, proto si zvolíme Prokletého generála, který dokáže rozvrátit komba případných protihráčů založených na generálovi. Jak chytré ;). Mezi další základ tohoto balíčku bude bezbarvá karta Lord strážce, který umožní zastavit téměř jakoukoliv mašinu a zároveň dokáže vyčistit ruku protihráče od magie či bojovníků. Cílem tohoto balíčku je kontrolovat protihráčovu ruku a jeho počet karet v balíčku. Pokud se nám ale nepodaří líznout tuhle kartu, nezoufejte. Přichází na řadu Dornodon. Rudá smrt, Extrakce duševní energie a Ohnivá pirueta Vám umožní vypořádat se téměř s jakýmkoliv bojovníkem či magií. Pokud se ale v protivníkově tahu objeví víc jak 3 a více bojovníků, doporučuji hrát Davovou hysterii, hráč je zraněn za životy a jeho bojovníci se můžou jen smutně usmívat v pasivní poloze. Pokud by Vám už opravdu teklo do bot, Váš balíček obsahuje Čupita, pomocí kterého si najdete v balíčku potřebnou magii na zachránění dané situace. Další karta, bez níž by tento balíček mohl mít problém, je Kletba Ryuků. Již samotný název říká, že bude mít protihráč problémy.

A to teprve začínáme. Je na čase se podívat na další bohy.

      

Leah. Doorwalth bude Váš bijec. Za 2 many 5/4 s létáním není zrovna nejhorší druhé kolo. Morganova kletba dokáže zadržet oponenta v jednom tahu. Nejen, že zastaví jeho bojovníka, ale také se bude muset rozhodnout, zda vyložit kartu a být zraněn, nebo nedělat nic. Morganova pečet, Mumlající polykambriot, Duševní pijavice a pak i samotný Morgan dokáží pročistit ruku i balíček Vašeho protivníka na minimum. V balíku bude 11 karet, jenž dokáží zlevnit Morgana a představa, že se Vám bude vracet Doorwalth každé kolo pomocí Morganovy schopnosti-dream.

Chara-din, velmi podobny princip. Ničení bojovníků levnou destrukcí Esenciální vstřebání. Pro případ nouze, kdy je potřeba rušit magii, lze použít Tleikanský rozklad případně Pokřivená moc (Leah). Samozřejmě lze tyto karty využít i na bojovníky ☺ . Aby náš balíček neobsahoval jen destrukci, tak tu máme dalších pár bojovníků. Nespoutaný Sajonn a Xenomorfní deratizátor.

Elenios. Podprahové vnímání dostat do hry a myslím, že je rozhodnutý vítěz zápasu. Dalším našim bijcem bude Morinský tygr. Pokud využijeme jeho obě schopnosti, můžeme mít v prvním kole 5/5 na hradbách a drtíme protihráče.

Bufa. Jedna pouhá karta. Jelikož náš deck neobsahuje dostatek destrukce a oponent zahraje v jednom kole víc, jak dva bojovníky Hlas boží se o ně postará.


Autor: Jan Machálek (redaktor)
sddssdsadsadsadsadsasda