TOP5 Věčnost: Dornodon

Zdravím všechny dobrodruhy Ghally, v této nové rubrice jsem si pro vás připravil Top5 karet z nové edice Věčnost, vždy od jednoho z bohů. Jak jsem vybíral karty do svého žebříčku? Oslovil jsem naše ostravské matadory, kteří se vyjádřili ke svým preferencím s přihlédnutím k síle karet a jejich hratelnosti v nadcházejících měsících. Jako první je na řadě Dornodon, šílený arcimág, jenž se mezi bohy pozvedl díky temným obřadům a rituálům, které zdecimovaly celou zemi.

5. Qwargský válečný mág

Tento nenápadný brouček je na první pohled super do nějakých qwargských konstrukcí, kterých nejspíš ve Věčnosti povážlivě přibyde, nicméně na druhý pohled je zřejmé, že tato karta bude výborná i ve standardních typech decků, zejména sideboardů. Tento krasavec mi v mnohém připomíná Lstivého šotka z Vládců osudu. Čísla 0/1 sice nejsou nijak oslnivá, nicméně jej nelze přerušit a při vyložení navíc každý hráč musí odhodit z ruky kartu magie. Schopnost létání znamená, že jeho aktivační schopnost přerušit kartu magie může použit ihned v kole, kdy přijde do hry, což nutí soupeře zaměřit se na něj a třeba vyplýtvat cenné zabíjení. O ultimátnosti a užitečnosti v decku plném qwargů snad ani mluvit nemusím.

4. Qwargský mudrc

Na čtvrtém místě se u nás umístil další mraveneček, Qwargský mudrc, který opět nabízí za málo peněz hodně muziky. Opět 0/1 bytost za 1 s létáním, který skvěle reaguje na hru protihráče. Draw engine za vyložení permanentu soupeře je více než solidní a pokud je soupeř kouzelník, umí zase velice rychle naplnit board a třeba zdržet soupeřovy útočníky.

3. Kletba Ryuků

Na třetím místě máme očarování Kletba Ryuků. Tato karta mi připomíná staré Wastelands, kdy se hrály kontrolní balíky plné „šikanózních“ očarování jako Mistrův trest, Trpělivost či Poškození mozku. Z nových karet si dovedu představit, že bych Kletbu Ryuků hrál v kombinaci třeba s Tharrovým Obležením, které zase trestá protihráče za každé líznutí karty. Každopádně tahle karta má podle mého téměř nekonečný potenciál při stavbě nových decků.

2. Čupito

Dvojku obsadil Čupito, černý kůň celé ostravské komunity dávno před preview turnaji, orgasmus všech kontrolně naladěných hráčů. Kdo by si nechtěl najít v balíčku chybějící část nějakého smrtícího komba či preventivní odpověď na soupeřovy možné hrozby? Podle mě jedna z nejpovedenějších karet celé sady a určitě pevná součást mnoha budoucích balíčků.

1. Davová hysterie

Nejvyšší příčku našeho pomyslného žebříčku obsadil dle mého nejlepší removal sady, Davová hysterie. Tato karta je dle mého nejuniverzálnější game changer sady. Dokážu si ji představit jak v kontrolním balíčku, kdy dokáže luxusně potrestat rychlé konstrukce typu Magirox, tak právě v tempo decku, kdy uklidí soupeřovy obránce do zálohy a udělá místo pro mohutný útok. Vypne bojovníky, očarování, předměty i stavby a umí rozhodnout i prohranou partii.

Děkuji za pozornost a příště se vypravíme do světa snů bohyně Elenios.


Autor: Vladimír „Scyther“ Hula (šéfredaktor)