REPORT: Výprava na Věčnost

Zdravím všechny přátele a kamarády sběratelské karetní hry Wastelands (ano, mám souhlas použít Rosťův unikátní pozdrav :)). Mé jméno je Vladimír Hula a dovolil jsem si pro vás rozebrat preview turnaj nové edice Věčnost v Napajedlích. Pro začátek se vám zkusím trochu představit. Jsem z Ostravy, je mi skoro 33 let, mám manželku a dvouletou dceru. K Wastelands jsem se dostal kdysi v době kamenné těsně po vydání prvního rozšíření Chara-dinův návrat a od té doby jsem hrál snad každou karetní hru, která se u nás rozmohla, namátkou LotR TCG, WoW TCG, VS System a samozřejmě Magic:the Gathering, se kterou jsem skončil asi před třemi lety s tím, že od papírových kartiček definitivně přejdu na digitální Hearthstone. Potom jsem se ale dočetl, že po téměř dvaceti letech se jeden nadšenec z Napajedel rozhodl, že podstoupí riziko a na vlastní náklady oživí hru, na které jsem rozjížděl svou dlouholetou vášeň a závislost. S Vládci osudu jsem měl tu čest poprvé na draftu v Ostravě někdy v polovině února a od té doby jsem se snažil účastnit se většiny akcí s Wastelands.

Jak všichni víme, preview turnaje k Věčnosti byly naplánovány dva a proběhly o víkendu 7. a 8.4.2018. Společně se svými kamarády z Ostravy jsme se rozhodli, že se zúčastníme jak turnaje v Napajedlích, tak v neděli v Praze. V sobotu ráno jsme tedy já, Jirka Řepecký a Rosťa Kreisinger vyrazili autem do Napajedel, Adam Raw jel klasicky po své trase z Čeladné. Na místo jsme dorazili v závěsu za organizátorem, velkým šéfem českých Wastelands, Láďou Šopíkem. Turnaj se konal v příjemném prostředí místní hospůdky, což mě osobně náramně vyhovuje. Není nic lepšího než kartičky a točené pivečko. Registrace proběhla bez problémů a mohlo se jít rozbalovat. Na první pohled jsem otevřel dle mého solidní sealed, ze vzácných karet jsem rozbalil hned trojici avatarů, mocnou modrou Hendialu, majestátného Krále slunce a limetkového Istariana, které doplnili ještě Bojová rosnička, Lapka a Hlas boží. Na první pohled pěkné karty, ve kterých jsem však nenašel žádnou pořádnou synergii.

1. kolo Vít Holuša

Do prvního kola jsem dostal opavského borce Víťu Holušu. V první hře jsem si zpočátku vytvořil převahu na stole a soupeřovy hrozby čistil Kulovými blesky, nicméně Víťa líznul Dračího kostěje, který poctivě vyčistil celý stůl a celkem snadno ovládnul situaci na stole. Druhá hra byla dost podobná, soupeř se bránil a čekal opět na draka, který nakonec dorazil a zabil klíčovou Hendialu, která mi do té doby držela výhodu boardu. Jelikož Víťa je známý tím, že hry s ním trvají až do nastaveného času, Kostěj mě nakonec ulítat nestihl. Druhá hra tedy skončila remízou a soupeř mě tak poráží na první vítězství. 0-1.

          

 

2.kolo Lubomír Drtil

Ve druhém kole jsem dostal soupeře tuším z Vyškova, který pilotoval moc pěkný svižný deck se spoustou rychlých nestvůr a zabíjení. První hra a první kolo užitečná stavba Brána chaosu, která nejenže umožňuje celkem hezkou kontrolu soupeřovy ruky, navíc dodá rychlému decku potřebnou akceleraci. Ze začátku se mi docela podařilo soupeře brzdit i přes jeho Obležení na stole a nakonec se nám oběma podařilo toho druhého zabít ve stejném kole. Druhá hra a Luboš zase Bránu v prvním kole. Podařilo se mu rychle vyhrát díky kombu Všežravá biomasa a Hněv ongoliantů. Ve třetí hře jsem se cukal opět jen prvních pár kol a soupeř mě celkem jednoznačně zabil. 0-2.

          

 

3.kolo Luboš Tupý

Los třetího kola mě poslal k velice zajímavému soupeři, kterého jsem ještě na turnaji nepotkal a který byl oblečený ve zvláštním oblečení se zaklínačským medailonem na krku. V průběhu hry z něj vylezlo, že je opravdu teprve snad na druhém turnaji. Hrál sice zajímavý balíček na Znalost taumaturgie, nicméně proti ostatním mým soupeřům nekladl ani jednu hru vážnější odpor a já obě hry vyhrál na Otrávené vrhací dýky, které čistily jeho nestvůry a poctivě kousaly.1-2.

          

 

4.kolo Rostislav Kreisinger

Ve čtvrtém kole jsem narazil na svého cestovního a testovacího parťáka Rosťu Kreisingera, který má v balíčku vždycky připravené nějaké to kombíčko. Na první pohled mě zaujali snad tři Chronobrouci, kteří kromě toho, že se umí regenerovat, navíc i za životy, mají dost nepříjemnou schopnost, že každý soupeřův bojovník přichází do hry pasivní. V první hře nakonec vítězím, ve druhé mi ale nechodí žádné pořádné karty a poměrně jistě umírám. V rozhodující hře jsme oba poctivě budovali armády a Rosťovi Chronobrouci brzdili většinu mých útoků. Tuto hru nakonec vyhrávám na topdecknutou Explodující kometu a zahraju si v posledním kole o TOP8. 2-2

          

 

5.kolo Adam Raw

V rozhodujícím kole narážím na dalšího ze svých sparing partnerů, ostravského zabijáka Adama Rawa. S Adamem se v těchto rozhodujících partiích potkáváme poměrně často, tak jsem zvědavý, s čím proti mě vytáhne na sealdu. Už po pár kolech je mi jasné, že Adam to má o dost lepší a v první hře mě ujíždí nějakou osobností se Vzdušnou úrovní. Nutno podotknout, že Adamův balíček obsahoval mnoho kontrolnějších a nepříjemných věcí jako Manová spirála či Svůdné pokušení. Druhá hra byla v mém podání o dost lepší a docela rychle ji vyhrávám. Ve třetí hře jsme se ždímali oba do krve až do chvíle, kdy jsem konečně stabilizoval situaci a Adamovi zbyl jediný útočník přes mého jediného obránce, kdy mi na topdeck přišla Hendiala, ale neměl jsem zdroje, abych mohl použít její schopnost, takže jsem se nesmyslně rozhodl nehrát ji (i když má magickou obranu a je to exkluzivní obránce) a doufat, že Adam nelízne nic s létáním. Ale jelikož karma je zdarma, tak Adamovi přišel Obří jestřáb a hru ukončil. 2-3.

 

         

 

Do Top8 nakonec tedy postupuje Adam a já zůstávám v poli poražených. Turnaj nakonec vyhrává opavský hráč Aleš Seidler, který si kromě podložky a boosterů odnesl i krásný pohár pro vítěze. Na druhém místě nakonec skončil Adam Raw, na třetím další z naší ostravské party Jirka Řepecký a na čtvrtém místě Josef Lampota. I přes svůj nepřesvědčivý výsledek se mi turnaj moc líbil a rád se do Napajedel v budoucnu vrátím. Tímto se s vámi loučím a v nadcházejících kvalifikacích a možná i na MČR ahoj.


Autor: Vladimír „Scyther“ Hula (šéfredaktor)