SPOILER: Vládce osudu – Základní sada (TOP5)

Nezadržitelně se nám blíží vydání historicky první neo-Základní sady, která se ponese v duchu „Vládců osudu“ a je zřejmé, že právě podtyp bojovníků „vládce osudu“ zde bude zastoupen v nejhojnější míře.
Dneska se podíváme na největší pecky, které by se měli v této zajímavé edici objevit. Není divu, že mezi prvními pěti jsou i dvě Ultra-Raritní karty, které bude ovšem velmi těžké sehnat. Nicméně vzhledem ke změně vývoje pravidel jsou Ultra-Rare „tournament-legal“, tzn. že si je můžete přidat do svého hracího balíčku a hrát s nimi jakoby se nechumelilo 🙂

No asi nemá smysl to nějakým způsobem protahovat a pojďme se rovnou podívat na jednotlivé kusy:

 

1. Znalost hrdelních trestů (Odbornost, Bezbarvá, Rare)

Pokud alespoň jeden tvůj bojovník zranil protihráče v tvé útočné fázi, hoď kostkou za každý bod této odbornosti. Pokud je hod roven nebo vyšší počtu životů tvého protivníka, vyhráváš hru.

2KB: Cílový bojovník obdrží neviditelnost do konce kola.

Možná vás překvapí, že začínáme odborností, protože nikdy v historii Wastelands neměla karta odbornosti (pomineme-li Psi) takový dopad na hru, jakou s největší pravděpodobností bude mít Znalost hrdelních trestů (chcete-li poprava..). S vyvolávací cenou 0 KB ji dostanete na stůl velmi snadno. A splnit svou podmínku vám pomůže schopnost neviditelnost. Tato karta by se podle odhadů mohla pohybovat někde v rozpětí 160-200 Kč za kus. Je to velmi silná karta a vypadá to, že mašiny tímto získají obrovský náskok oproti jiným balíčkům. Uvidíme jak na tuto kartu budou schopny odpovědět sideboardy, případně nějaké jiné herní removaly.

 

 

 

 

2. Kurtz (Osobnost, Prorok, Elenios, Rare)

Létání.

Ve své hlavní fázi můžeš zaplatit 1KB a nalézt si tuto kartu ve svém balíčku. Tuto schopnost můžeš použít, i když není Kurtz ve hře, ale je v tvém balíčku a pouze jednou za kolo 

Plynutí: 2KB.

Zajímavá osobnost s velmi zajímavou schopností, kdy i když není ve Vaší ruce, přesto si jej můžete vytáhnout ze svého balíčku a vzít si ho na ruku. Tímto si můžete pofixovat hlavně absenci velkého bijce do pokročilejších kol. Atributy 4/4, létání si myslím nepotřebují nějaký extra komentář. Máme se na co těšit 🙂 Schopnost Plynutí: 2KB je třešničkou na dortu, pokud ho budete mít na úvodní ruce. Za 1 KB si totiž tuto kartu zamícháte zpět do balíčku a obdržíte 2KB. Cenový odhad 130-180 Kč.

 

 

 

3. Poruchy vidění (Očarování, Rhatt, Ultra-Rare)

Anti-Magie: 0.

Blokování: 2.

Imunita proti zdrojům. Počet žetonů na této kartě nemůže být za žádných okolností změněn žádným jiným efektem. Ve své přípravné fázi polož na Poruchy vidění žeton, poté tvůj protihráč ztrácí maximální počet kouzelných bodů o tolik, kolik je na této kartě žetonů a ty si vyléčíš 2 Ž.

První Ultra-Rare v naší nabídce a hned velice silné očarování, okolo kterého by se mohli stavět celé balíky. Jistě si pamatujete kartu Poškození mozku. Mechanika „Blokování“ funguje vzdáleně obdobně s tím, že snižuje maximální hranici kouzelných bodů, které může hráč mít. To znamená, že při vyložení sníží o 2 a potom v každém kole snižuje tuto hranici, až se stane, že prostě budete bez many. Imunita proti zdrojům zaručuje, že nebude možné se karty zbavit běžným cílením, stejně tak schopnost anti-magie dělá tuto kartu necounterovatelnou. Nebude ji ale možné rozbalit v běžném boosteru, a proto odhadujeme cenu na 200-500 Kč.

 

 

4. Thorunag (Osobnost, Prorok, Tharr, Rare)

1KB, vrať si cílového bojovníka z tvých hradeb do ruky: Vylož Thorunaga na své hradby (pokud jsi tuto schopnost použil po vyhlášení útočníků, útočí na Thorunaga). Tuto schopnost můžeš použít pokud máš Thorunaga ve své ruce.

Velice zajímavý trik-bojovník, který určitě dokáže s lehkostí removnout jednoho bojovníka a sám zaujmout pozici na hradbách, protože se samozřejmě může objevit v protihráčově kole jako 5/3 s magickou obranou. Do dalších kol bude určitě velice nepříjemným problémem a soupeře by mělo zajímat jak se ho co nejrychleji zbavit 🙂 a to vše za 1 KB? Fantazie… odhad na cenu: okolo 120 Kč.

 

 

 

 

 

 

5. Repro (Osobnost, Prorok, Raia, Ultra-Rare)

Tuto kartu nemůžeš vyložit v prvních čtyřech kolech. Nemůže být přerušen. 

Létání.

Imunita proti zdrojům. Zabraň všem bodům zranění, které Repro utrží. Nikdy neobdrží jedový žeton.

Plynutí: Vyléčíš si 5 Ž.

A na závěr jeden opravdu velice těžký oříšek. Ano, asi se dá říci, že je to první premiéra nesmrtelného bojovníka ve Wastelands. Nepřerušíte ho, nezraníte ho, nezacílíte ho, neotrávíte ho. What else? A když je náhodou na ruce ze začátku? Nechte ho odplynout a vraťte si těch 5 Ž, co jste ztratili v prvních kolech od té mašiny co Vás chce honem rychle přejet 🙂 Cena 200-500 Kč.

 

 

 

 

Vládce osudu vyjde již brzy!