REPORT: Vánoční megaturnaj Brno od Davida Morice

Zdravím karbaníci. Dnes se trochu rozepíši o svém výletu do Brna na Vánoční turnaj. Je to má reportová prvotina ohledně kartiček, tak prosím o shovívavost. Hned na začátku, jelikož to určitě nedočte do konce, bych chtěl poděkovat manželce. Ta totiž neváhala a vydala se se mnou do Brna už v pátek (odjezd posléze v neděli) i se dvěma synky a podpořili mě tak v dalších krůčcích za slávou na poli Wastelands.

V Dračí pevnosti se schází 12 hráčů. Ti si na začátku vylosují random rare a vánoční atmosféru dotvářejí rozdané perníčky (cukroví 😀) všem. Přijel jsem s totálním kontrolem (25 counterů), kde měli zabíjet už od Věčnosti lákající mě pegasové. A jelikož nejsem na sebe náročný, přijel jsem s cílem devíti bodíků a také (jako každý turnaj mimo ČB) si konečně zahrát poprvé s Božským Jiřím. No, vyšlo jen to druhé.

1. kolo –  Michal Jurčík
Stejně jako na prevku Třesku v Napa se potkáváme v prvním kole. Soupeř nastupuje s nestárnoucími Vládci. V první hře kántruji, co to jde, načež kradu Thorunaga. Vše poměrně rychle dorazí Princ Pegas. Ve druhé hře je mi magie ihned vyházena dvěma Antitalentiny a tóčem přes Crimsona prohrávám. Ve třetí hře začínám, konečně přichází Manová spirála. Posléze ruším všechny oponentovy pokusy a dva Princové pak nemají problém s doražením soupeře, resp. vzdává.

2. kolo – Jaromír Hájek
Bitva dvou kontrolů. Myšák začíná Kritanoidem, přerušeno mou Silou silného. Následně se odehrává kántrovací bitva. Vše končí mou kapitulací po útoku dvou Zulitů. Druhá hra začíná stejně. Já nehrají nic a Myšák opět hraje Kritanoida. Tentokrát ruším Roztrháním. Postupem času mě sjíždí Zulit a můj ukradený Princ Pegas. Na poslední chvíli kradu oba Brutalgedonem a následným útokem vyhrávám. Ve třetí hře klasicky jedou Myšákovi Zuliti a po dvojím protočení hus přes Beholdera je jasné, že myšák bude mít více kántrů a zajištění hry, prohrávám.

3. kolo – Jirka Řepecký
Je to tady. Konečně se potkávám na turnaji s Jirkou, co víc – s jeho nesmrtelnou Cestou. Nikdy jsem proti tomu nehrál, takže hned v první hře zjišťuji, že taktika nehrát nic, abych měl dost karet, je nedostačující. Cesta a fertig. Ve druhé hře vykládá hned ze začátku Jirka nasidované Poruchy, které ani mí dva pegasové s antiblokováním nedohoní. Rychlá prohra 2:0. Ale zase jsem se něco nového naučil a po hře rozebíráme se soupeřem možné vylepšení mého decku.

4. kolo – Michael Kadlec
Se třemi body po třech kolech je jasné, že pokud si chci splnit svůj cíl devíti bodů, musím začít dupat. V první hře sice kántruji, co se dá, nicméně Michal pak vykládá Brány chaosu, nemluvňata, háje, Goreky, kumulativky na Goreka a po Draku času vzdávám. Ve druhé hře vítězím, bohužel už nevím jak. Tuším, že jsem něco ukradl. Ve třetí hře Michal klasicky vykládá husy atd jako v první hře. Čekám až získá body v příštím kole, načež vykládám Okamžik spravedlnosti a soupeř je rázem bez bodů i bojovníků. Bohužel si nevšímá, že můžu ještě zničit kartu a tak Michal přes Perpetuum začíná znovu a ještě toho stíhá spoustu vyložit, včetně Draka času, kterým mi vezme fázi tahu. Naštěstí mě ale nezabijí a zvoní  budík, takže přežívám a zápas končí remízou.

5. kolo – Vladimír Šopík
V posledním kole se potkávám s Laďosem a jeho 100+ karťákem na Neutrální bojiště. Před hrou mu vyhazuji dva Kurtze, tři Staré pověsti a dvě Perpeta. První hra probíhá tak, že ruším úplně vše, co Laďos vyloží a dorazí jej Pegas. Druhá hra je velmi podobná. Co nezkántruji, to zabije Hlas boží a nebo si ukradnu. Soupeř nakonec vzdává a já po druhé dnes vítězím. To se ukazuje, jako velmi důležité v celkovém umístění, kdy s pouhými sedmi body končím na šestém místě a beru UR Draka času.

Byl to zase prima den s kartami. Tahle hra mě baví už 20 let a bavit nepřestane. Na závěr bych chtěl všechny pozvat na Válku bohů, která se odehraje začátkem února u nás v Č. Budějovicích. Hrajte dál.