DECK-TECH: Předměty (Standard)

 

Ahojte. Dneska se s Vámi chci podívat na balíček mistra republiky Tomáše Kuchty, který hrál druhý den Mistrovství republiky. Jde o balíček postavený na předmětech. Zapomeňte na bojovníky, tady vám smrt způsobí tento typ karet. V průběhu roku se několik různých variant tohohle balíčku objevilo, já dnes rozeberu ten mistrovský.  Tak pojďme na to!

Předměty (Standard)

   

 

Jak už název napovídá, poznáme dnes velké množství karet, jejichž vyvolávací cena je dána komponenty bytosti.

 

Na úvod představím oranžovou kartu. Zde hrál Tomáš Mulgana, který se asi do téhle konstrukce nejvíce hodí.

 

 

A teď už se pojďme ponořit do té haldy karet s kostí ve vyvolávací ceně.

Na úvod představím dva předměty, které v tomhle balíčku dokonale nahradí bojovníky a jejichž vinou vám vaše život klesnou pod 0 než řeknete švec. Jde o Příruční rubínový nůž a Prsten tří přání.

 

 

A aby se nám předměty dobře vykládaly, musíme přidat karty, které nám jejich vyložení na stůl ulehčí. Zde jde o Neurokondenzátor a Lektvar lovců pokladů.

 

 

Další nezbytnoou součástí balíčku jsou karty, které nám umožní hledání v balíčku, popřípadě pracují se hřbitovem, protože vždycky budete potřebovat zrovna něco na ruku. Těchto karet je v balíčku hodně, protože právě dohledání výsledného komba je to hlavní, oč vám jde. Zde máme Knihu znovuzrození, Triniganův měšec, Rýžovací pánec či Hledání podobnosti.

 

 

Dále pak už v balíčku najdeme velké množství různých karet z všemožným užitím. Jsou to například karty obtěžující soupeře jako jsou  Léčka a Magické hodiny.

 

 

Přestože těchto dalších karet najdeme v balíčku také dost, do hlavní osy komba úplně nepatří. A asi bude záležet na každém jednotlivém hráči, jak si svůj předmětový balíček doladí. Jen zmíním ty za mě nejlepší a těmi jsou BRUTALGEDDON ( s univerzálním využitím) a SÍLA SILNÉHO jako skvělý counter do začátku.

 

 

Decklist:

GENERÁL: Mulgan, pomocník

ŽLUTÁ (23)
3x Léčka
3x Lektvar lovců pokladů
3x Neurokondenzátor
3x Lektvar lovců pokladů
2x Pradávné svitky
2x Prsten tří přání
2x Příruční rubínový nůž
2x Zu´litův ochranný svitek
1x Klíč od nicoty
1x Triniganův měšec
1x Zlatý dukát

BÍLÁ(6)
3x Královská daň
3x Síla silného

LIMETKA (7)
3x Magické hodiny
3x Bomtarova kniha kouzel
1x Brutalgeddon

ZELENÁ (3)
3x Kniha znovuzrození

NEUTRÁLNÍ (6)
3x Starobylý lávový kámen
3x Hledání podobnosti

 

Tolik ke konstrukci mistra republiky pro tento rok a u zajímavých konstrukcí zase někdy příště.


Michal Brůha (redaktor)
K Wastelands jsem se dostal úplnou náhodou, když jsem sledoval bratrance s divnými kartami, o kterých tvrdil, že je nepochopím. A tak vznikla závislost trvající stále i v období, kdy hra vycházela neoficiálně, a karty jsme si překládali a tiskli doma defacto na koleni. Rád stavím decky z karet, které zůstali hráči opomenuté, ale mají potenciál a nezaslouží si zůstat v prachu alb.