DECK-TECH: Zarknodovy okovy (Božské spojenectví)

 

Ahojte. Dneska se s Vámi chci podívat na balíček mistra republiky Tomáše Kuchty, který hrál první den Mistrovství a byl ve formátu božské spojenectví. Jde o dvoubarevnou verzi Zarknodových okovů. Je to takový vlastně dvoubarevný kontrol v kombinaci s návratem karet ze hřbitova. Tak pojďme na to!

Zarknodovy okovy (BOŽSKÉ SPOJENECTVÍ)

   

 

Tento balíček v sobě používá kombinaci hned několika schopností jednotlivých karet a tak nám dává dostatečnou kontrolu nad průběhem hry a také dokáže díky sideboardu reagovat na různé herní situace.

 

První kartou kterou zmíním, je samotná pravidelnice ZARKNODOVY OKOVY.

Vzhledem ke konstrukci balíčku, v němž nemáme jedinou kartu manipulující s balíčkem ( kromě karty NEMRTVÍ ŠPEHOVÉ a té se okovy netýkají), získáváme výhodu proti balíčkům, které se snaží co nejrychleji nalézt v balíčku karty, díky nimž získají převahu nad hrou. Věřte, že žádný protihráč není nadšený, když má v balíčku více jak 10 karet na proliz a nemůže je používat. Sám jsem podobný balíček hrával a většinou balíčky s touto strategií první hru prohráli a následovala veliká výměna se sideboardem. A to jen díky pravidelnici. Navíc balíček na pravidelnici jako takové nestojí.

 

Hlavní herní strategii bych naopak viděl v kontrolu. Ten skvěle vygeneruje limetka. Má tam na to karet fůru. Po třech kusech JISKŘENÍ, BOMTAROVO VETO, NEPATRNÝ ÚPLATEK, PŘÍLIŠ LÁSKY. Navíc univerzální Bufova BOŽSKÁ SPRAVEDLNOST.

Všechny tyto karty nám pak zajístí klidný průběh hry. Pokud nám soupeř chystá nějaké to překvapení, vždycky se tu najde nějaká rychlá a včasná odpověď. Jak už to tak s tímhle tipem balíčku bývá, prostě nikam nespěcháš a jen čekáš co vymyslí soupeř a k jeho znechucení mu všechny klíčové karty jednoduše zrušíš.

 

Další součástí balíčku jsou pak karty, které se primárně starají o prázdný stůl, avšak mají v sobě i další krásný bonus. Protože proti hordě bojovníků je i kontrol krátký a přeci nechceš plýtvat countery na kdejakou potvůrku. A na to tu máme dvě skvělé karty. VELKÉ SÁNÍ ŽIVOTA  a BRUTALGEDDON.

Obě dvě karty skvěle čistí stůl, dokážou zvrátit leckterou bezvýchodně vypadající situaci. A navíc, první z nich tě léčí a zároveň dokáže soupeře leckdy velmi smrtelně pokousat a druhá má tři módy použitelnosti, takže když zrovna nechceš čistit stůl, můžeš soupeři škodit i jinak. A aby byl balíček stabilnější, je ještě doplněn o APOKALYPSU, kdyby na nás vybafnul třeba Repro.

 

Další kartou, která má za cíl škodit soupeři a nám poskytnout výhodu jsou BLUDNÉ BULVY.

Opět má tato karta několik možností použití, což také tento balíček často využívá. Nejčastější využití bývá v discardu dvou karet, ale podle situace lze zvolit i další možnosti.

 

A dostáváme se ke kartám, které mají za cíl jestě více stabilizovat hru. Dokáží totiž pracovat se hřbitovem. Jsou jimi SFÉRA MAGIE a VZÝVÁNÍ DUCHŮ.

Není totiž nic lepšího, než si zrovna najít ve hřbitově kartu, kterou už jsem hrál a zrovna ji budu nutně moc potřebovat. Můžete si takto udržovat výhodu countrů nad soupeřem, ale vězte, že takový Brutalgeddon každé druhé kolo, to je k zbláznění. Navíc  je Vzývání duchů společně s Bomtarovým řádem skvělé ničení za 1 KB.

 

No a dostáváme se k finále. Je třeba taky soupeře nějak zabít. Jasně lze to Velkým sáním života, ale pro jistotu zařaďme ješte MORGANOVU KLETBU a také jak si správný kontrol žádá jednoho bijce, zde se skvěle vyplatí MORGAN.

První karta to je taková mrška škodící pomalu, ale jistě a Morgan ne jen, že je to klasický bijec, ale navíc umí skvěle odemílat soupeřův balíček a nezapomínejme, že dokáže vracet bojovníky ze hřbitova zpět do hry. A pozor, nejen z vašeho ale i protihráčova. Není nic veselejšího než pokousat protivníka jeho vlastním bojovníkem. Takový soupeřův Velký hřib to je teprve ta správná prča.

 

Decklist:

PRAVIDELNICE: Zarknodovy okovy
ČERNÁ (19)

 3x Apokalypsa
 3x Morgan
 3x Morganova kletba
 3x Nemrtvý špehové
 3x Velké sání života
 3x Vzývání duchů
 1x Zhmotnění energie
 
LIMETKA (21)

 3x Bludné bulvy
 3x Bomtarovo veto
 3x Bomtarův řád
 3x Brutalgeddon
 3x Jiskření
 3x Nepatrný úplatek
 3x Příliš lásky

BUFA (2)
 2x Božská spravedlnost

NEUTRÁLNÍ (3)
 3x Sféra magie

 

Tolik ke konstrukci mistra republiky pro tento roa a u zajímavých konstrukcí zase někdy příště.


Michal Brůha (redaktor)
K Wastelands jsem se dostal úplnou náhodou, když jsem sledoval bratrance s divnými kartami, o kterých tvrdil, že je nepochopím. A tak vznikla závislost trvající stále i v období, kdy hra vycházela neoficiálně, a karty jsme si překládali a tiskli doma defacto na koleni. Rád stavím decky z karet, které zůstali hráči opomenuté, ale mají potenciál a nezaslouží si zůstat v prachu alb.