Mistrovství České Republiky Pardubice LIVE Tour – 2. den

 

Vítejte u online přenosu z druhého dne dění z MČR Wastelands. Dnes se rozhodne i novém Mistrovi.

 

9:30 – všichni chrápou

 

10:25 – něco se začíná dít

 

10:30 – rozlosování prvního kola

 

Borci s vyplněnými deck listy a připravenými balíky usedli za stůl a boj o Mistra republiky může začít. Jede se bez časového limitu. Perou se nyní tyto dvojice.

 

Tomáš Kuchta vs. Filip Kusák – 2:1

Jiří Řepecký vs. Josef Lamplota – 1:2

Adam Raw vs. Patrik Adler – 2:0

Vladimír Hula vs. Michael Kadlec – 2:0

 

 

Absence časového limitu dělá své a stále čekáme na jednu dvojici. Čas si zkrátíme tím, že si ukážeme, kdo hraje které oranžové karty.

 

Josef Lamplota – Pestrobarevnice

Adam Raw – Pestrobarevnice

Jiří Řepecký – Edralian

Michael Kadlec – Prastará runa

Vladimír Hula – Pán nedotknutelných

Patrik Adler – Prokletý generál

Filip Kusák – Pán ganoidů

Tomáš Kuchta – Mulgan, pomocník

 

Jak je vidět, jedná se o různorodou směsku generálů a pravidelnic, kdy jen Pestrobarevnice je zastoupena 2x. Je to ale „UR“ karta a asi ne každý ji má nebo ne každý ji chce hrát.

 

12:20 – druhé kolo

 

Winners:

 

Tomáš Kuchta vs. Vladimír Hula – 2:0

Josef Lamplota vs. Adam Raw –  2:0 (po brutálním psychickém vyčerpání soupeře)

 

Loosers:

 

Filip Kusák vs. Michael Kadlec – 0:2

Jiří Řepecký vs. Patrik Aler – 2:1

 

13:20 – třetí kolo

 

Winners:

 

Tomáš Kuchta vs. Josef Lamplota – 2:1 (Tomáš si zahraje o titul Mistra ČR, Pepu čeká reparát, ale i on se ještě může stát celkovým vítězem)

 

Loosers:

 

Adam Raw vs. Michael Kadlec – 2:0

Jiří Řepecký vs. Vladimír Hula – 2:0

 

14:20 – další kolo měli hrát proti sobě Jiří Řepecký a Adam Raw o to, kdo se utká v boji s Pepou Lamplotou o závěrečný postup do finále, Adam ale do hry nenastoupí, a tak se Jirka pustí do boje s Pepou

 

14:40 – o postup do finále

 

Jiří Řepecký vs. Josef Lamplota – 1:2

 

Po nervy drásajícím boji nakonec postoupil Pepa, ale že mělo utkání grády.

 

Zde se můžete podívat na kompletního pavouka double elimination.

 

 


 

Turnaj postupně opouští:

 

8. místo: Filip Kusák

 

Božské spojenectví – kombo jsem nazval Nedotknutelný šílenec, kdy s Pánem zombie tvořím nemrtváky. Cílem je dostat do hry co nejvíce nemrtvých.

Nemrtví (Božské spojenectví)

Double Elimination – při troše štěstí rychlý a úderný balík. Základem balíku je Princ fénix do kombinace s Obětním beránkem. Když se zadaří, je to téměř instantí kombo. Ganoidi recyklují hřbitov

 

 

7. místo: Patrik Adler

 

Božské spojenectví – snažil jsem se hrát balík založený na kombu Tirrandin ranec + Léčka a toto opakovat co nejčastěji, aby se soupeř nedostal do hry.

Prastará runa (Božské spojenectví)

Double Elimination – kombo Princ fénix doplněný o kartu Deja Vu (měl jsem tam karty s imunitou proti ní) + Prince fénixe jsem si chtěl protáčet ze hřbitova do hry

 

 

6. místo: Michael Kadlec

 

Božské spojenectví – hrál jsem discardní balík, protože má nejvíce counterů a prolizu. Základem byl proliz Pradávný obřad + Spektrální machinace a úderná jednotka je Silx, imperátor.

Tempo discard (Božské spojenectví)

Double Elimination – chtěl jsem postavit něco podobného jako včera, ale upravil jsem to o Silmilská nemluvňata, kterými jsem chtěl postavit Háj Matky země a přes ni jsem chtěl hledat bojovníky.

 

 

5. místo: Vladimír Hula

 

Božské spojenectví – klasický černo-fialový discard s Pánem nedotknutelných doplněný o bojovníky Silxe, imperátora či Nespoutaného Sajona

Tempo discard (Božské spojenectví)

Double Elimination – dneska jsem pro změnu s Pánem nedotknutelných hrál anti-magický balík, samé potvory většinou s anti-magií a s Moa kulometčíkem

 

 

4. místo: Adam Raw

 

Božské spojenectví – půl roku jsem nehrál, ale jednou jsem si ho zkusil na posledním turnaji. Jasná volba a jedná se o červeno-černého Archaixe. Kontrolní balík s přímým zranění do hráče z ruky, prací s hrobem a discard do nicoty.

Archaix kontrol (Božské spojenectví)

Double Elimination – poprvé jsem vzal Pestrobarevnici na vyzkoušení, balík je docela silný, ale neměl jsem ho nahraný, tak mi pár věci ušlo. Je to mix všeho, co karta, to unikát, takže se nedá říct, že by to bylo na něčem stavěné. Když jsem se střetl s jinou Pestrobarevnicí, tak záviselo od toho, jak mi došly karty, ale jinak je ten deck obecně silný.

 

 

3. místo: Jiří Řepecký

 

Božské spojenectví – Archaix + Bufův kodex hrané na Poruchy vidění.

Poruchy vidění (Božské spojenectví)

Double Elimination – Edralian => Klasika na Cestu k nesmrtelnosti.

 

 

2. místo: Josef Lamplota

 

Božské spojenectví – hrál jsem Pána nedotknutelných + bílé a modré draky. Očekával jsem zde hodně okovů, které tam nakonec nebyly.

Pán nedotknutelných (Božské spojenectví)

Double Elimination – zvolil jsem Pestrobarevnici, protože dokáže v pohodě zničit karty generálů a přitom si zachovat ještě dostatek životů. Balíček je to silný, jen postrádá patřičnou rychlost proti rychlým combo balíčkům, což se mi stalo osudným.

 

 

1. místo: Tomáš Kuchta

 

Božské spojenectví – hrál jsem Leah + Rhatt kontrol na Zarknodovy okovy, protože jsem se se stejným balíčkem dostal do finále pražské kvalifikace a nechtěl jsem vymýšlet nic nového, když balík fungoval.

Okovy (Božské spojenectví)

Double Elimination – pro předměty jsem se rozhodl asi víc jak měsíc před turnajem, protože jsem čekal, že bych s nimi mohl ostatní zaskočit. Měl jsem nějakou představu, jak by měl být balík postavený, ale zahrát s ním jsem si zkusil až v sobotu večer. Pravidelnicí byla samozřejmě nejprve Prastará runa, protože jinak balík nemůže porazit Zarknodovy okovy nebo Síť. Poté, co jsem viděl, kdo se dostal do Top8, se ale Runa nejprve změnila na Prokletého generála a nakonec na Mulgana, který balíčku asi nejvíc pomůže.

 

 

 

Do další sezóny s novou edicí hodně sil, ať mohou začít urputné a nervy drásající boje nanovo. WASTELANDS ZDAR!