REPORT: Válka bohů – 15. 6. 2019 (Brno)

Vítejte u reportu z brněnské Války bohů!

Tento turnaj se nesl ve formátu, který tuto sezónu nebyl příliš vytěžovaný. Leč se nám blíží prázdniny a venku je hezky, sjelo se do Brna akorát 8 hráčů, aby porovnali své síly. U mě byla volba balíku jasná, podíval jsem se do alba a do krabice, podíval se, od kterého boha mám jaké karty resp. kde mi jich chybí zhruba nejmíň a volba padla na Fairlighta. Těžko říct, zda mi jen zamýšlené kombo nedošlo, anebo jsem to špatně zahrál, ale myšlenka balíku zůstala nevyužita…a že jich tam bylo více než jedna.

 

Balík jsem postavil na kombu Mirella, Pyron, Elementární Argon => magie. Druhé aggro kombo bylo v generování vysokého množství KB a v nabušení Energetického jestřába pomocí Lektvaru many, Manové sondy a dalších. Třetím předpokladem bylo docela časté prolízávání karet, např. pomocí Triniganova měšce či Rughara.

 

První zmíněné kombo se mi nepodařilo zahrát ani jednou. Druhé jednou a v jedné hře. Třetí kombinace na proliz především pomocí Rughara se mi podařila dvakrát a například taková Manová sonda mi za celou dobu nepřišla do ruky ani jednou.

 

Jak se následně ukázalo, kámen úrazu byl asi ve volbě generála. Mira vždy hrával ganoidy a Laďa taky přijel s Rhattem. Napadl mě Prokletý generál (a nakonec jsem ho asi i měl hrát nebo nějakého jiného), Mira však tentokrát zvolil Elenios a když i Pepa hrál Elenios, rozhodl jsem se pro Pána nedotknutelných…a tohle mě možná stálo nějaké ty výhry.

 

1. kolo – Jirka Řepecký – Leah

 

Zhruba jsem mohl tušit, co Jirka bude hrát, protože to není dlouho, co jsem dal do placu decktech Walking dead. Ten byl zaměřený vylože na nemrtvé, ale velkou část Jirkova balíčku tvořili právě oni. Jak už to u mě bývá zvykem, počáteční rozhoz jsem prohrál a začínal Jirka. První hra byla poměrně rychlá a nic zázračného se nedělo. Druhá hra však bylo úplně jiné kafe. Podařilo se mi Jirku zabrzdit Léčkou a ono někdy i jedno kolo postačí. Následně proběhla malá přetahovaná, až v jednu chvíli vypadala hra tak, že měl Jirka v záloze Hrobníka, který mu lízal tolik potřebné karty, Stínochoda a  Vampýřího draka. S Hrobníkem jsem nic moc dělat nemohl, ale úspěšně se mi podařilo zničit draka. V podstatě mu najednou zbyl pouze Stínochod na hradbách. Za to já měl na stole vyložené dvě Mirelly, Pyrona, Zavrženého meonecha i Rughara. Na ruce ještě Věž času, dalšího Pyrona a Perpetuum mobile. Jak je tedy možné, že jsem i toto prohrál? Jednoduše. Hru zcela zásadně ovlivnila jedna jediná karta – Krajina snů. Jirka ji do hry poslal první, na to jsem tak nějak i trochu čekal, moc bojovníků mi neuspal, já tam hned vzápětí poslal zónu svou. Co ale čert nechtěl, ani moje zóna tam dlouho nevydržela, protože s ji Jirka vrátil na ruku zpět. Na toto jsem už odpověď nenašel. Ano, měl jsem na stole vysokou karetní převahu, ale všechno pěkně spinkalo. Když nebylo čím chránit hradby, nebyl pro Jirku problém mě po pár kolech dorazit. Sám pak uznal, že poslání mé zóny pryč ze stolu rozhodlo tento duel. Sice prohra, ale byl jsem dobře naladěn, neboť se ukázalo, že by balík mohl být hratelný. – 0:2

 

2. kolo – Ladislav Jůn – Rhatt

 

Jako přes kopírák s Jirkou. Prohrál jsem hod o to, kdo začne a první kolo skončilo velmi rychle. V balíku jsem měl poměr bojovníků vůči ostatním kartám cca 45:55, prostě necelá polovina. Tohle jsem si musel i natočit po prohrané hře, protože tomu nešlo věřit. Z 11 karet mi došel jediný bojovník a s tím si Laďa poradil jeho zničením. Prakticky jsem líznul kartu, sem tam zahrál nějakou magii, ale defakto jsem jen Laďovi předával kola. Šlo se na druhou hru. Špatná úvodní ruka ale zhatila všechny plány. Měl jsem na ruce oproti minulé hře spíše bojovníky, ale ne zrovna ty dobré do této fáze hry. 2x Elementární Argon, Energetický jestřáb, Meonecha a ještě něco. Nedošlo ani nic na vygenerování many. Zde se mi Pán nedotknutelných sice hodil, nějaká ta nepříjemná magie jako Bomtarův řád a Jiskření tam byla, ale prakticky pořád jsem neměl KB, a když už bylo třeba něco vyložit na stůl, nezbyl ani ten jeden blbý KB na žeton života. I Laďa sám se mě pak ptal, proč jsem generála nevyužíval. Když se mi podařilo vyložit Perpetuum mobile, opět ho Laďa zničil magií. Zásadní chybou bylo zničení jeho generála až někdy ve třetím nebo čtvrtém kole. Laďa neměl vůbec silné bojovníky na stole, s těmi bych si docela lehce poradil, ale třeba mu jen nedošli. Kdybych generála zrušil hned na začátku, možná by hra vypadala jinak, ale kdo ví. Jak mi ničil jednu kartu za druhou na stole, sám mezitím nabíral útočnou sílu, a když už nebylo na hradbách fakt nic, šoupl si tam Písaře, dal žeton síly svým ganoidům a za dvě kola nebylo co řešit. Tady mě zase představa o mém balíku docela opustila. – 0:2

 

3. kolo – Josef Lamplota

 

Pepa hrál Elenios a vsadil v podstatě komplet na balík vizí + Zmámení + Kolo času. Tady jsem konečně aspoň trochu Pána nedotknutelných použil, ale Zmámení je naho… Zde si už nepamatuji, jestli jsem vyhrál rozhoz nebo ne, ale Pepa dostal v prvním kole slušně nařezáno. Dle jeho slov mu nedošly karty, což se následně i potvrdilo. Já jsem ho ubouchal čistým aggrem. Ve dvou následujících hrách ale právě rozjel jeho výše zmínění kombo a já měl v balíku jen velmi málo reakcí na vykládání karet soupeře. Skoro veškerá magie, co zahrál, tak tam prošla. Na začátku mu stačilo se bránit i obyčejným plebsem, než mu přišlo Zmámení. Většinou mi ukradl nějaký předmět nebo očarování, dokonce mi jednou vzal očarování, které pro něj nemělo vůbec žádnou hodnotu, ale prostě jen, abych ho neměl já. 🙂 No a dílo zkázy dokončilo Kolo času, které hrál na můj vkus až moc často. – 1:2

 

Další dvě kola nemá smysl nějak rozebírat, hezky jsem se propadl na samé turnajové dno a defacto tak dostal možnost si konečně zahrát se svou ženou…teda proti ní. Na minulých turnajích jsme se vždy minuli. No a protože měla balík poskládaný narychlo z mých karet, tak nebylo moc o čem. Já si taky karty musel půjčit, ale už jsem nezajistil půjčení ženě, takže to byl takový polovičatý balík. Stejně tak v následujícím kole s Honzou Rodkem. Sice nakonec dvě výhry, ale to se nedá moc srovnávat.

 

Doufám, že podobné formáty budou v následujícím ročníku hojnější, protože určitě neplatí, že by to byly nudné formáty, ani ten Allcommon.

 

A jak to na turnaji vypadalo? Pepa klasicky…bez piva ani ránu. 🙂

 

 

 

 

 

 

Příští report bude až z MČR.

 


Michal Slivečka (redaktor)
Jednou někdo před 15 lety dotáhl do třídy pár karet Wastelands. Tak mě ta hra chytla, že snad co přestávka, to partie. Sehrál jsem jich stovky. Nyní jsem rád, že se opět mohu vrátit k zápolení s novými edicemi. Jsem ale „stará škola“, mám rád mlátičky mezi bojovníky, které sem tam opepřím boostem nebo kouzlem. Dnešní control balíky mě moc nebaví.