DECK-TECH: Terrgath tempo (Standard)

 

Dnes se podíváme v detailu na balíček, který jistě mnoho z vás na turnaji potkalo a který s oblibou hrává pražský hráč Michael Kadlec a je s ním velmi úspěšný. Tak třeba se někdo z Vás inspiruje a zkusí jít v Michaelových stopách.

Terrgath tempo (standard)   

Sám jsem měl několikrát možnost se s tímto deckem utkat a vždycky si moc dobře pamatuju, proč je hra proti tomuto balíčku nepříjemná. Jde o balíček, který je jednak v aggro duchu a zároveň se velmi dobře stará o vaše karty na ruce, vaše KB a postupně si získává převahu na stole.

První složkou balíčku jsou discardní karty. Určitě soupeře nepotěší jak Nespoutaný Sajonn, Šílenec, Meónech hledač či Brána chaosu. Všechny tyto karty cílí soupeřovu ruku, protože protihráč bez karet na ruce mnoho škody neudělá.

 

 

Dále se podíváme na dvojici karet, která soupeři sice neškodí, ale nám naopak dává manovou a u druhé karty také karetní výhodu. Jde o již zmíněnou Bránu chaosu a hlavně o Jednorázové husy chaosu. To je karta kterou vážně chcete mít na úvodní ruce. Za 1KB vám v nejbližší přípravné fázi poskytne KB navíc, líznete si další karty a lze je hned využít jako stavitele či blokery hradeb. Prostě karta nad zlato.

 

 

Nyní přejdeme ke kartám, z kterých protihráč bude zaručeně šílet. Jsou jimi Léčka, Prokletý jestřáb, Orglinský konšel a Morganova kletba. Tyhle karty dokážou být opravdu protivné a budou soupeře nutit, aby na ně něco zahrál, pokud ovšem bude mít na ruce ještě čím reagovat. Většina z nich pracuje se soupeřovými KB a to buď tak, že mu zdražuje jeho vlastní karty, anebo v případě jestřába, že soupeři body bere. A být postižen Morganovo kletbou? To je taky nemilá věc.

 

 

Nyní už stačí jen doladit tím nezbytným ve většině decků. Na ochranu vlastních karet, či proti klíčovým kartám soupeře zde najdeme Pokřivenou moc a Sílu silného.

 

Na vyklizení přemnožené soupeřovy havěti se skvěle hodí Velké sání života.

Jen těmito kartami bychom asi těžko vyhráli, je potřeba myslet i na bojovníky. Kromě již zmíněných discardních kousků zde najdeme další dva typy bojovníků. První skupina jsou borci, co umí vytvářet žetony síly. Sem patří Pradávný duch a Kritanoidský čaroděj a pak borci se síťkou jako Mazaný krabber a Silx, imperátor. Nejenom, že se jedná o kvalitní bijce, ale zároveň získáte bonus v podobě síťky, či KB nebo karet z žetonů síly.

 

 

A na závěr takový malý bonus, který si dobří hráči mohou dovolit. Tím je Mardakorský mystik. Ten nám do balíčku přidá pátou barvu a to konkrétně univerzálně použitelného Lapku.

 

 

Jde o otestovaný a v boji prověřený balíček, se kterým můžete směle vyrazit na turnaj a věřit, že se výsledek dostaví.

Decklist:

Generál: Terrgath 
ŽLUTÁ (9)
 3x Meónech hledač
 3x Kritanoidský čaroděj
 3x Léčka

ČERNÁ (14)
 3x Pradávný duch
 3x Pokřivená moc
 2x Mazaný krabber
 2x Morganova kletba
 2x Velké sání života
 2x Vzývání duchů

FIALOVÁ (20)
 3x Nespoutaný Sajonn
 3x Orglinský konšel
 3x Brána chaosu
 3x Jednorázové husy chaosu
 2x Prokletý jestřáb
 2x Silx, imperátor
 2x Šílenec
 2x Pradávný obřad

BÍLÁ (4)
 3x Síla silného
 1x Mardakorský mystik (3x Lapka)

 

U zajímavých konstrukcí zase někdy příště.


Michal Brůha (redaktor)
K Wastelands jsem se dostal úplnou náhodou, když jsem sledoval bratrance s divnými kartami, o kterých tvrdil, že je nepochopím. A tak vznikla závislost trvající stále i v období, kdy hra vycházela neoficiálně, a karty jsme si překládali a tiskli doma defacto na koleni. Rád stavím decky z karet, které zůstali hráči opomenuté, ale mají potenciál a nezaslouží si zůstat v prachu alb.