RETRO: Zpátky do minulosti – 2. díl

Rozhodl jsem se zavzpomínat na doby, kdy jsem jako náctiletý trávil veškerý neškolní čas nad Wastelands. V sérii Zpátky do minulosti vám chci přiblížit ty nejzajímavější karty, které vyšly v dřívějších dobách a to podle edic, včetně různých komb, které se tehdy hrály.

A dnes se podíváme na Elenios z edic Stříbrný úsvit, Temný měsíc a Zlatý pramen

Bleděmodrá nám přinesla pár velmi oblíbených kousků, některé nechyběly téměř v žádné konstrukci.

 

Očista patřila k oblíbené kartě do všech decků s Elenios. Za 3 KB (občas jen  1KB a 1 kost) jste si mohli protočit libovolnou kartu ze hřbitova. Ideální v případě, když protihráč sám této možnosti kvůli nedostatku KB nemůže využít. Věřím, že bychom tuhle kartu využili i v současnosti.

 

Další podobnou kartou byla Cesta časem.

 

Ta nabízela podobný efekt jako Očista, bonusem však bylo, že si člověk mohl vzít karet více než jen jednu. Občas mohl být problém s počtem bojovníků na bojišti kvůli vyložení. Navíc se spolu s Očistou dal tento efekt dělat do nekonečna. Cestou časem jste si vzali jako jednu z karet na ruku Očistu a tu opět použili pro návrat ze hřbitova Cestou časem. S „časem“ si Elenios hrála vícekrát.

 

Dále se podíváme na kartu Mimo čas.

 

Tohle očarování bylo ve své době jedinečné. Žádná jiná karta podobný efekt neměla. Neexistovaly síťky jako dnes. Mimo čas na stole byl velkou komplikací.

 

Následuje nenápadný bojovník, který ale nabídl zajímavou herní konstrukci, kterou jsem sám hrál, a též ji viděl na turnaji u jiných hráčů.

 

 

Potvůrka podivná sice nedokázala soupeři namlátit útokem, ale kombo bylo postaveno na záměně ÚČ a Ž, a následný damage Tancem smrti (magie zraňující soupeře o hodnotu bojovníkova ÚČ).

 

Na závěr přidám Myrtový věneček, Ptakodava a Psi elementála.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tyto tři kousky se čas od času v různých konstrukcích objevovaly a pokud se objevily u soupeře na stole, bylo vždy o starosti postaráno.

 

To by bylo z druhého dílu vše, příště se spolu podíváme na Fairlighta ze Stříbrného úsvitu.

 

 


Michal Brůha (redaktor)
K Wastelands jsem se dostal úplnou náhodou, když jsem sledoval bratrance s divnými kartami, o kterých tvrdil, že je nepochopím. A tak vznikla závislost trvající stále i v období, kdy hra vycházela neoficiálně, a karty jsme si překládali a tiskli doma defacto na koleni. Rád stavím decky z karet, které zůstali hráči opomenuté, ale mají potenciál a nezaslouží si zůstat v prachu alb.