ONLINE REPORT: Turnaj profesionálů (online reportáž)

17:59 – Konec online reportu

 

17:55 – Máme za sebou vyhlášení vítězů, Vlado Hula se bezpochyby stal smolařem dne, ale přesto chci poděkovat všem, kteří vážili cestu do Brna a brněnské herně Dračí pevnost a Honzovi Rodkovi za skvělou obsluhu. Velká gratulace patří vítězi Ladislavu Jůnovi, který podal velmi vyrovnaný výkon a zaslouženě zvítězil. Může se tedy nyní těšit z UR karty Zhmotnění hrdiny a 20 boosterů za vítězství. Celý záznam finálových her najdete časem na YouTube. Doufám, že jste si turnaj užili a za rok se opět sejdeme na tomto – na situace bohatém turnaji. Díky všem!

 

17:45 – Vítězem Turnaje profesionálů se stává Laďa Jůn. Celá rozhodující hra se vyvíjela velmi vyrovnaně a oba borci se přetahovali o vítězství. Poté však Laďa Jůn vyložil do hry Sféru magie a nechal hrát Vlado Hulu, který hned ve svém kole začal hledat svou zónu. To byla však jeho osudová chyba. Zónu si předtím odsideoval, což si neuvědomil a bohužel zónu nenašel a to byl zároveň poslední tah, který v tomto turnaji udělal – bohužel je toto považováno za podvod a je to proti pravidlům. K vůli GAMELOSS v rámci tohoto úkonu tedy vítězí kontumačně Laďa Jůn 2:1, kterému tímto gratulujeme. Narozeninový sen se tedy rozplynul někde v zóně ideálního světa 🙂

 

17:15 – Ladislav Jůn v druhé finálové hře rozjel hned od začátku velké tempo v podobě Draka lásky jištěného Královským kuchařem a postupně ohlodával Vladovi životy. Ten sice dokázal průběh trochu zpomalit, nicméně vydiskardovaný Průzkum hlubin a po sléze Meonech na prázdno jen za podívání se do ruky dali Laďovi Jůnovi značnou výhodu, kterou zpečetil Černým princem, kterého vyložil za 1 KB a nálsedně udělil Vladovi smrtelný damage. Uvidíme tedy třetí, rozhodující hru, ve které bude s největší pravděpodobností začínat Vlado Hula.

 

16:54 – U stolu o třetí místo bylo právě dohráno. Bronzové místo si odváží do Plzně Honza Kavalír, který deklasoval Jirku Řepeckého 2:1.

 

16:49 – Vlado Hula získává celkovou převahu ve hře pomocí Lapky a ukradeného Kralovského kuchaře od Ladi Jůna. Ten posílá do bitvy Draka štěstěny, ale bohužel dvakrát netrefuje hod a Vlado dále diskarduje a kontroluje situaci pomocí Ziránského stařešiny a Antimagického goblina. Nakonec se Laďovi podaří vyložit Diamantového draka přes Draka štěstěny, ale už to zřejmě nebude stačit. Vlado už má na boardu velkou spoustu karet a když vyloží Lohd Havenova mazlíčka s imunitou na bojovníky a schopnosti, které obsahují ve svém názvu písmeno R, vzdává a jde se sidovat. 1:0 pro Vlado Hulu a ten je opět blíže svému narozeninovému triumfu.

 

16:22 – Finále právě začíná. Hod vyhrává Vlado Hula.

 

16:08 – V infarktově napínavé rozhodující hře o finále poráží otočkou Vlado Hula se svým Anti-magickým balíkem Edralian discard kontrol Jirky Řepeckého 2:1, když Čarovná Mirella opět vrátila klíčové karty na ruku a Vlado takto získal potřebnou výhodu. Hra byla však vyrovnaná do posledního okamžiku a nevědělo se, co si kdo lízne. Nakonec dostal Vlado Hula lepší draw v podobě Owootského draka, kterého doplnil na své hradby k Reprovi. Jirka měl na obranu pouze svého Repra a když si Vlado znovu vrátil bojovníka Mirelou na ruku, Jirka zahrál pouze Explodující kometu a za nedlouho vzdal. Vlado Hula jde do finále proti vyškovskému Laďovi Jůnovi. O třetí místo tedy budou hrát Honza Kavalír a Jirka Řepecký. Uvidíme jestli dnes Vlado na své narozeniny dokáže urvat vítězství v tomto prestižním turnaji pro sebe.

 

15:46 – Nejdelší hru dnešního dne ukončil Jirka Řepecký scoopnutím karet na 1:1, když už nestačil na 2 Čarovné Mirelly na bojišti Vlado Huly, které cyklovali Peppého z hrobu. Po přerušení Jiskření Qwargským válečným mágem a se Sférou magie ve hře Jirka usoudil, že za tohoto stavu již nemá šanci hru zvrátit. Laďovi Jůnovi nezbývá než čekat na svého soupeře do finále.

 

15:37 – Po dlouhém nelítostném souboji plném Sfér magie otáčí Ladislav Jůn stav semifinálového utkání a ve třetí hře vítězí a postupuje do finále. U druhého stolu se stále bojuje. Souboj je velmi napínavý a hráči si nechávají hodně času na přemýšlení – stav je stále 1:0 na hry ve prospěch Jirky Řepeckého.

 

15:14 – U stolu Jůn vs. Kavalír je srovnáno, druhou hru nezvládl Honza Kavalír ukočírovat. Za stavu 1:1 jdou oba borci na rozhodující partii. Začínat bude Honza.

 

15:12 – Jirka Řepecký vyhrává první hru když zahraje z ruky Cestu k nesmrtelnosti a Vlado má na stole pouze Repra a nemá dostatek karet na zaplacení podmínky, aby neprohrál hru. Stav 1:0 pro Jirku.

 

15:08 – Jan Kavalír poráží v první hře Ladislava Jůna a ujímá se vedení 1:0 na zápasy. U druhého semifinálového stolu se první hra stále hraje.

 

15:04 – Napjaté semifinálové boje jsou v plném proudu – v místnosti je klid, ticho a jde slyšet jen šustění karet doprovázený občasnými povzdechy. Tady už jde opravdu o vše. Pojďme se podívat na jednotlivé decklisty všech hráčů v TOP4:

 

 

14:48 – Za nedlouho odstartují první zápasy vyřazovací části. V semifinále se utká vítěz základní části Jirka Řepecký proti svému krajanovi z Ovy – Vladimíru Hulovi. Druhý pár tvoří Ladislav Jůn z Vyškova proti plzeňskému želísku v ohni Honzovi Kavalírovi.

Semifinále:
J. Řepecký vs. V. Hula
L. Jůn vs. J. Kavalír

Přejeme všem hodně štěstí a ať do finále postoupí ti nejlepší!


14:32 – Je rozhodnuto. Poslední dohraná bitva, kdy v nastaveném čase Martin Bulíř ani Vlado Hula nedokázali jeden druhého zabít a kolo pro ně končí remízou. Oba mají ale shodné body. Musí dojít k další kalkulaci. Martin Bulíř nakonec k vůli BYE z prvního kola nepostupuje do vyřazovací části, ze které se naopak raduje Vlado Hula. Ve čtvrtém kole jsme se dočkali těchto výsledků:

Jiří Řepecký – Josef Lamplota 2:1
Vladimír Hula – Martin Bulíř 1:1
Ladislav Jůn – Lubomír Drtil 2:0
Rostislav Kreisinger – Jan Kavalír 1:2
Tomáš Kuchta – Lukáš Bystroň 2:0
Marek Harasimovič – Patrik Adler 1:2

 

Finální pořadí po základní části:

1. Jiří Řepecký 12 (+7)
2. Ladislav Jůn 9 (+3)
3. Jan Kavalír 9 (+2)
4. Vladimír Hula 7 (+2)
5. Martin Bulíř 7 (+2)
6. Josef Lamplota 7 (+1)
7. Tomáš Kuchta 6 (0)
8. Lubomír Drtil 6 (-1)
9. Patrik Adler 5 (0)
10. Michael Kadlec 4 (0)
11. Rostislav Kreisinger 3 (-1)
12. Marek Harasimovič 3 (-3)
13. Lukáš Bystroň 3 (-4)

 

13:32 – Začlo poslední – čtvrté kolo základní části. Spousta 6 bodových hráčů se pokusí probojovat do těsné TOP4. V tomto kole bude deck-check vynechán z organizačních důvodů. Párování před eliminační částí dopadlo takto:

Jiří Řepecký (9) – Josef Lamplota (7)
Vladimír Hula (6) – Martin Bulíř (6)
Ladislav Jůn (6) – Lubomír Drtil (6)
Rostislav Kreisinger (3) – Jan Kavalír (6)
Tomáš Kuchta (3) – Lukáš Bystroň (3)
Marek Harasimovič (3) – Patrik Adler (2)

Michael Kadlec obdržel BYE a se 4 celkovými body v turnaji de facto končí.

 

13:25 – Třetí kolo je minulostí. Turnajem zatím nejlépe prochází Edralian discard kontrol pilotovaný ostravským obhájcem titulu vítěze Turnaje profesionálů – Jirkou Řepeckým. Na paty mu ale šlape Archaix kodex s Poruchami vidění od rousínovského skillera Pepy Lamploty. Výsledky po třetím kole jsou následující:

Jiří Řepecký – Lubomír Drtil 2:0
Ladislav Jůn – Josef Lamplota 1:2
Tomáš Kuchta – Vladimír Hula 0:2
Jan Kavalír – Marek Harasimovič 2:1
Martin Bulíř – Lukáš Bystroň 2:0
Patrik Adler – Michael Kadlec 1:1

 

Pořádí po třetím kole:

1. Jiří Řepecký 9 (+6)
2. Josef Lamplota 7 (+2)
3. Vladimír Hula 6 (+2)
4. Martin Bulíř 6 (+2)
5. Jan Kavalír 6 (+1)
6. Ladislav Jůn 6 (+1)
7. Lubomír Drtil 6 (+1)
8. Rostislav Kreisinger 3 (0)
9. Tomáš Kuchta 3 (-2)
10. Marek Harasimovič 3 (-2)
11. Lukáš Bystroň 3 (-2)
12. Patrik Adler 2 (-1)
13. Michael Kadlec 1 (-2)

 

12:44 – Rychlý výsledek v boji o první příčky ve třetím kole – Jirka Řepecký uštědřil rychlou porážku 2:0 brněnskému Lubo Drtilovi. Jirka tedy zůstává před čtvrtým kolem neporažen se skóre 9 (+6 pomocných bodů). Edralian discard kontrol evidentně šlape stále stejně spolehlivě.

 

12:29 – Náhodný deck-check tentokráte padl na Pražského bijce Michaela Kadlece. Kontrola proběhla bez problémů a Michal se může se svým Aggro-discardem vydat vstříc dalším bitvám.

 

12:25 – Před začátkem samotného třetího kola jsme zvěčnili všechny účastníky Turnaje profesionálů společnou fotkou. Doufám, že budete na tento turnaj v dobrém vzpomínat 🙂 Švýcarský systém nám do třetího kola nadělil toto párování:

Jiří Řepecký (6) – Lubomír Drtil (6)
Ladislav Jůn (6) – Josef Lamplota (4)
Tomáš Kuchta (3) – Vladimír Hula (3)
Jan Kavalír (3) – Marek Harasimovič (3)
Martin Bulíř (3) – Lukáš Bystroň (3)
Patrik Adler (1) – Michael Kadlec (0)

BYE zbyl na ostravského veterána Rosťu Kreisingera (0).

 

12:13 – Je dobojováno pro druhé kolo – skončilo následovně:

Jiří Řepecký – Martin Bulíř 2:0
Ladislav Jůn – Tomáš Kuchta 2:1
Josef Lamplota – Michael Kadlec 2:1
Lubomír Drtil – Vladimír Hula 2:1
Rostislav Kreisinger – Marek Harasimovič 1:2
Patrik Adler – Jan Kavalír 1:2

Ve vedení s šesti body tedy zůstávají: Jiří Řepecký, Lubomír Drtil, Ladislav Jůn.

 

11:21 – Deck-check ve druhém kole vylosoval Luboše Drtila. Karty v balíčku měl v pořádku a mohl se tak neohroženě pustit do dalšího boje o přední příčky celkového umístění proti ostravskému Vlado Hulovi. Druhé kolo nalosovalo tyto páry (v závorce počet uhraných bodů po předchozím kole):

Jiří Řepecký (3) – Martin Bulíř (3)
Ladislav Jůn (3) – Tomáš Kuchta (3)
Josef Lamplota (1) – Michael Kadlec (0)
Lubomír Drtil (3) – Vladimír Hula (3)
Rostislav Kreisinger (0) – Marek Harasimovič (0)
Patrik Adler (1) – Jan Kavalír (0)

Lukáš Bystroň dostal BYE.

 

11:06 – Skončilo první kolo. Bojiště je plné ultra-vzácných karet, které jsou hlavním motorem většiny balíčků. Výsledky prvního kola jsou následující:

Vladimír Hula – Rostislav Kreisinger 1:0
Lukáš Bystroň – Lubomír Drtil 0:2
Jiří Řepecký – Marek Harasimovič 2:0
Tomáš Kuchta – Michael Kadlec 2:1
Jan Kavalír – Ladislav Jůn 1:2
Patrik Adler – Josef Lamplota 1:1

Martin Bulíř dostal BYE.

Ve vedení tedy prozatím jsou: Lubomír Drtil, Jiří Řepecký, Martin Bulíř, Vladimír Hula, Ladislav Jůn, Tomáš Kuchta.

Po krátké pauze rozlosujeme druhé kolo.

 

10:33 – Hrajou se 4 kola a TOP4. Finále bude zaznamenáno na kameru a poté nahráno na server YouTube – takže se máte na co těšit 🙂

 

10:06 – Hned v prvním kole byla objevena nesrovnalost v oranžových kartách. Jeden z hráčů hrál současně Mulgana s podtypem velitel hordy a zároveň Prastarou runu, což pravidla neumožňují. Došlo ke korekci a mohlo se začít. V těchto nelítostných soubojích uvidíme tyto oranžové karty:

3x Terrgath
2x Pán nedotknutelných
2x Archaix
1x Mulgan, pomocník
1x Edralian

2x Zarknodovy okovy
2x Prastará runa

 

9:47 – Skončila registrace a současně jsme rozlosovali první kolo. Do turnaje se zapsalo 13 pokročilých hráčů. V prvním kole proti sobě nastupují:

Vladimír Hula – Rostislav Kreisinger
Lukáš Bystroň – Lubomír Drtil
Jiří Řepecký – Marek Harasimovič
Tomáš Kuchta – Michael Kadlec
Jan Kavalír – Ladislav Jůn
Patrik Adler – Josef Lamplota

Martin Bulíř dostal BYE.

 

9:00 – Začátek registrace, současně přicházejí další borci s pokročilým mistrovským hodnocením, kteří se dnes utkají o celý displej, pohár a UR kartu Zhmotnění hrdiny.

 

Dobrý den, vítejte při dnešním online reportu z Turnaje profesionálů. Průběžně zde budu doplňovat informace o jeho průběhu, neváhejte proto v průběhu dne aktualizovat tuto stránku, aby jste zjistili vždy aktuální informace. Turnaj se koná v Brně, v herně Dračí pevnost.

 


Vladimír „Lados“ Šopík (redaktor)
S Wastelands začal už v době pravěké, a už tehdy ho naprosto uchvátila. Tak dlouho v sobě živil myšlenku znovu vydání hry, až se to nakonec podařilo. Z balíčků hraje nejraději složitější konstrukce, převážně kontrol. Jeho nejoblíbenějším formátem je však draft, ve kterém člověk zažije ojedinělé herní okamžiky. Má bohaté zkušenosti i s jinými karetními hrami, které zúročuje při vývoji a zdokonalování české verze Wastelands.