SPOILER: Legendy – 10 Běžných karet (1/4)


Vítej dobrodruhu! Je to tady, počínaje dnešním dnem budeme zvěřejňovat postupně všechny karty z nové edice Legendy, která by měla konečně doplnit naše konstrukce a oživit už dost ohranou metu kolem Věčnosti. Tak pojďme na to, u každé karty naleznete i nějaké povídání a mé osobní hodnocení, berte jej tedy prosím s rezervou.

Pojďme tedy na to:

 

Antitalentino

Anti-magie: 2
Anti-blokování: 4
Trest: 4Ž
#flavor#„Tento čarodějíček propadl již na prvním stupni magické školy. Měl přezdívku Harry Plotr“

Spíš podprůměrná karta, rozhodně žádný first pick na limited. Dokážu si jej díky jeho Anti-magii představit jako součást sideboardových strategií, kdy i jeho Trest bude umět pěkně štípnout protihráče.

HODNOCENÍ:

 

 

 

 

Akmal

Nelze vykládat karty a žetony života na Akmala.
Polož 0/-1 žeton na Akmala: získáš 1_KB.

Pokud zraní Akmal protihráče útokem, odstraň tolik žetonů z Akmala, kolik zranění udělil.

Tato karta je podle mého velice sporná. Na Standardu se zřejmě vůbec neukáže, kvůli množství daleko lepších akcelerací zdrojů, v balíčku na limited si jej už představit dovedu jako stěnu, která nám umožní dostat až 3KB. Pokud v Legendách uvidíme i nějaký solidní varkaudaří boost, mohla by to být zajímavá karta.

HODNOCENÍ:

 

 

 

 

Žralok tygří

K: Hoď kostkou: pokud je výsledek lichý, obdrží Žralok tygří +2/+2 do konce kola, pokud je výsledek sudý, aktivuj Žraloka tygřího. 
#flavor#„Žralok tygří se živí převážně želvami a krabbery. Historicky je však zaznamenán i jeden útok na varkaudara.“

V prvním kole 3/2 tělo s teoretickou šancí na létání? Zajímavá tempo karta převážně do draftu, dokážu si jej však představit i v mašině na Standard.

HODNOCENÍ:

 

 

 

 

 

Žoldnéřský mág


Imunita proti zdrojům.
Elektrické blesky-3.
Vyvolávací cena tvé magie je o 1_KB nižší (min 1_KB).

Tento elfí mág mi přijde jako bez debat nejlepší common karta všech dob, především na limited, kde má podporu i dalších karet. Tento košický Repro bude jistě aspirovat i na to být first pickem na draftech.

HODNOCENÍ:

 

 

 

 

 

Zvuky chaosu

Cílový hráč musí zahodit tolik karet, o kolik má na ruce více než 2 karty v okamžiku seslání tohoto kouzla.
#flavor#„Ty příšerné, bolestivé zvuky, jsou všude okolo nás. Za těchto podmínek nelze vést vyrovnanou bitvu.“ – Gruangdag 

Tato karta vypadá jako dobrý sideboard na různé kombinační balíky. Její hratelnost bude nejspíš záležet na schopnosti úspešně ji vyložit.

HODNOCENÍ:

 

 

 

 

 

Zu´litův blesk


Lízni si kartu.
Cílový bojovník nebo hráč je zraněn za 2Ž.
#flavor#„Malé, ale účinné kouzlo proti drobným zlodějům Fairlightových pokladů.“

Šikovný removal na rychlé balíčky s možností prolíznutí karty vidím hratelně na oba typy turnajů. Navíc se doplňuje s mágem.

HODNOCENÍ:

 

 

 

 

 

Zu´litova pomsta


Znič cílovou kartu se smíšenou vyvolávací cenou a Zu´litova pomsta zraní uživatele karty za 1Ž.
#flavor#„Nikdo ve skutečnosti nechce, aby měl Zu´lit důvod se mstít.“

Síla této karty bude závislá na tom, kolik „zvláštních“ karet uvidíme na nové metě, jako removal některých důležitých permanentů by se mohla uchytit, ale moc si to nemyslím.

HODNOCENÍ:

 

 

 

 

 

Znamení žháře

Po úspěšném vyložení zraní cílového hráče nebo bojovníka za 2Ž.
K: pokud jsi v tomto kole způsobil zranění protihráči alespoň za 4Ž svým zdrojem, získáš 1_KB, vyléčíš si 2Ž a lízneš kartu.

Tato karta se mi vůbec nelíbí a myslím, že ji v balíčcích neuvidíme. Nicméně má ikonu ohně, takže je tady možnost, že na ni Laďos zkusí něco postavit.

HODNOCENÍ:

 

 

 

 

 

 

Zlatý mág


K2: Obětuj bojovníka: vyvolávací cena tvé příští karty z ruky bude o 3_KB nižší (tuto schopnost můžeš použít jako reakci.
#flavor#„Tento mág se zaměřuje na kouzla pracující se zlatem. Je nejbohatším mágem široko daleko.“ – Guddróg

Tento gnóm je za mě další přesílená běžná karta, a to předevsím proto, že svou schopností může reagovat na soupeřovy snahy o jeho zabití. Kombinace s velkým množstvím pomalejších bojovníků v Legendách je to skvělý pick snad do každého draftovacího balíčku.

HODNOCENÍ:

 

 

 

Ziránský stařešina

P: získáš 1_KB a vezmi si kartu bojovníka ze hřbitova do ruky.
P: tvůj protihráč ztrácí 2_KB a zahodí kartu bojovníka (pokud nemá, musí ukázat ruku.

Tento kulišák bude dle mého silný především v draftech, ale dokážu si jej představit i jako sideboardový trik proti nějakým midrange balíkům na Constructed.

HODNOCENÍ:

 

 

 

 

 

Tak to by pro dnešek stačilo a já se budu těšit u pokračování.

Scyther



Vladimír „Scyther“ Hula (šéfredaktor)
S Wastelands začal kdysi v pravěku, když v časopise ABC rozbalil Varkaudaří nemluvně. Od té doby zkusil celou škálu karetních her, od Wastelands, přes Lord of the Rings TCG, VS System, Pokémon TCG, World of Warcraft TCG a nakonec Magic: the Gathering. Poté vyměnil v roce 2014 svět papírových kartiček za svět digitální, kde působil v týmu Key4You jako hráč Hearthstone. Když zjistil, že Wastelands opět vycházejí, volba byla dost jednoduchá. Nejraději má rychlejší balíčky, ale experimentuje v podstatě s každou konstrukcí. Nejoblíbenější barva je zelená, ve WST zastoupená kartami bohyně Sheran.