REPORT: SEALED Ostrava (11.11.2018)

Nazdar Wastelandeři. Dneska bych se rád krátce věnoval turnaji ve formátu SEALED, který proběhl 11.11.2018 v Ostravě. V rámci tohoto formátu se rozbalovaly 4 boostery, z toho 2 z edice Vládce osudu a 2 z Věčnosti.

Ale ještě pár slov k mé malé přípravě. S karetním kolegou a kamarádem Zdendou Urbanem jsme na to šli od lesa. Koupili jsme si 4 boostery od každé edice, rozlosovali si je a každý si rozbalil ty své. Z těch jsme poté stavěli balíček přesně jako na turnaji. V průběhu několika her se ukázalo, že až tak nezáleží na vzácných kartách, které si člověk vybalí, hlavní podstatou jsou obvyklé a neobvyklé karty. Mě osobně chyběli pro mě zásadní vládci osudu – Rubínový vládce osudu, Tyeoral a Rubíočko Nocikvět. Ty bohužel měl můj soupeř. Z pěti nebo šesti her jsem vyhrál jenom jednu a tím skončila má příprava. Ale teď zpátky k turnaji.

  

Sraz byl v 10:45 a sešlo se nás celkem 10, což bylo víc, než jsem očekával. Původně domluvené prostory bohužel nebyly k dispozici, takže jsme se hromadně přesunuli do nedaleké restaurace. Byla to jedna z těch luxusnějších, ale s tím jsme si poradili a věřím, že jsme tam neudělali ostudu 🙂

Ještě před samotným začátkem jsme si odhlasovali, že budeme hrát 5 kol bez TOPky a vrhli jsme se na rozbalování. Nikdo vyloženě nejásal, takže jsem si řekl, že jsme na tom všichni asi stejně. Já jsem ovšem nesměl a nechtěl nikomu prozradit, že jsem si rozbalil dvakrát Lapku 🙂 A přišel mi i generál Magirox, kterého jsem si v posledních týdnech oblíbil.

 

V prvním kole jsem hrál proti Zdenovi Zárubovi, na kterého jsem na minulém turnaji nenarazil, proto jsem se těšil. V SEALED formátu se úplně nedá říci, kdo co hrál, protože to byla taková všehochuť. Každopádně mi nic zajímavého na ruku nepřišlo a Zdeno se tím pádem utrhl z řetězu.

Rozsekal mě 2:0, což pro mě nebyl ideální začátek.

Druhé kolo jsem hrál proti Lukášovi Bystroňovi, který minulý turnaj skončil druhý se svými vládci. První hru jsem dostal za vyučenou, druhou jsem srovnal a poslední hru opět prohra. Hlavně jsem dělal takové školácké chyby, že bych si za to nejradši nafackoval. Dokonce jsem si nevědomky zabil Kostlivce nekromanta Varkaudaří kořalkou. Připadal jsem si, že jsem onu kořalku vypil ještě před turnajem 🙂

Výsledek tedy 1:2.

 

Ve třetím kole jsem nastoupil proti Adamovi Rawovi. První hru dostal do hry Obětního beránka, Similská nemluvňata a ještě pár dalších bojovníků. Já hlupák mu tam Beránka nechal a dostal jsem pecku, která mi prohrála hru. Ve druhé hře jsem věděl, že mu Beránka tolerovat nebudu, proto jsem se ho hned zbavil. Když už jsem myslel, že zasadím poslední úder, zahrál Adam Poslední odpověď a utekl hrobníkovi z lopaty. Naštěstí jsem se nenechal vykolejit a hru nakonec vyhrál. Při stavu 1:1 jsme se pustili do poslední hry. Adam vsadil na Náčelníka kmene Zoloboo, kterým mě držel v šachu několik kol. Věděl jsem, že můžu jednoduše přijít o své Kostlivce nekromanty, takže jsem na to musel trochu jinak. V tom mi pomáhal Smaragdový vládce osudu a Přízračný štír, posléze na mě Adam opět zahrál Poslední odpověď.  Po nervy drásajících kolech mi přišel na ruku Pančocha a hru rozhodl. Pro mě to byl nejlepší zápas celého turnaje.

Výsledek 2:1.

  

Do čtvrtého kola jsem šel proti Zdendovi Urbanovi. Většinou jeho balíčky znám, tentokrát jsem vůbec netušil, co na mě bude hrát. V průběhu hry mě trápily především jeho Explodující komety. V první hře mi Kometa zničila 2 Kostlivce nekromanty a 2 Druidy, což mě hodně zabolelo a nakonec rozhodlo hru. V druhé hře jsem Zdendu umlátil především Kostlivci, tu třetí dostal do hry Orglingského konšela a v tu chvíli jsem neměl dostatek KB na to, abych hrál karty tak, jak jsem zamýšlel. Po divokých tahanicích o nadvládu jsem podlehl, největší podíl na tom měla Lady Trollice, která se díky komponentům z mých bojovníků dostala na OSMOU úroveň…

Výsledek 1:2.

  

V posledním pátém kole na mě čekal Martin Krzywoń, další člověk, na kterého jsem se těšil od minulého turnaje v Třinci. V žádné hře se nedalo říct, že měl někdo z nás navrch. První hru jsem zvítězil já, druhou Martin. Třetí hra byla jedna z nejlepších na turnaji. Ve svůj prospěch jsem využil schopnost Obrněného rytíře, kterého měl Martin ve hře a poslal na hradby všechno, co jsem měl v záloze. Po divokých počtech jsem zvítězil s posledním životem, který mi zbyl po schopnosti Gobliního loupežníka.

Výsledek 2:1.

 

Abych to krátce shrnul. Druhý turnaj v sezóně 2019 jsem si opět užíval, přestože moje výsledky nebyly zrovna nejlepší. Ale především to byla opět další možnost pro začátečníka, za kterého se ještě stále považuji. Každopádně u sebe vnímám jistá zlepšení v technikách hry (nepočítaje Kostlivce s Kořalkou) a už se těším na DRAFT Věčnosti, který je plánovaný na 24.11.2018 v Napajedlích.

 

Hraní zdar! 🙂

 

 


Zdeněk „Pérák“ Duchek (redaktor)
Wastelands ho zasáhly jako malého chlapce, z kterého postupem času vyrostl. Ovšem myšlenky a vzpomínky na Zemi Přeživších ho neopustily ani v průběhu mnoha let. A když se dozvěděl, že jsou Wastelands zpět, neváhal a opět se vydal do nehostinného světa za novými dobrodružstvími. Rád hraje složitější konstrukce, někdy se ale jedná o takové kombinace, že jaderná fyzika vedle nich vypadá jako dětská hra a pravděpodobnost úspěchu se blíží nule.