FOTOREPORT: TURNAJ MISTRŮ 2018

Zdravím všechny pařany ze světa Wastelands. Máme za sebou prázdniny a první sezóna Wastelands ligy nám vrcholí. Pro mnohé z nás začíná nejdůležitější část kartičkového roku, která nezadržitelně směřuje k vrcholu v podobě prvního Mistrovství ČR po dlouhých letech. Ještě předtím, než se mnoho z nás sejde v Havlíčkově Brodě u této akce roku, připravili si pro nás organizátoři téměř stejně prestižní Turnaj Mistrů, turnaj pro všechny hráče, kteří vlastní Mistrovské členství. Turnaj Mistrů se uskutečnil 1.9.2018 v komorním prostředí původního Černého rytíře v Brně a prestižní byl především kvůli bohatému prizepoolu. Na vítěze čekal nádherný pohár, podložka a celý booster box aktuální edice Věčnost. Z dalších cen na hráče čekalo rovnou 8 ultravzácných karet včetně těch z předchozí edice, které už nejdou získat, další dva booster boxy, hromada promokaret, opět včetně starých, a karet tokenů, což zaručovalo, že nikdo neodešel s prázdnou. Turnaj mistrů se hrál ve formátu standard a mnohými byl brán jako poslední test před samotným MČR.

Tento článek chci koncipovat jako fotoreport, jelikož se snažím aktivně hrát a tudíž mi nezbývá moc času na rozsáhlé poznámky a postřehy z jednotlivých zápasů. Přidám také pár svých postřehů a předem říkám, že půjde pouze o mé osobní názory a postřehy, které se ne vždy musí shodovat s organizátory.

Na turnaj nakonec dorazili skoro všichni hráči z aktuální špičky a ze všech koutů republiky, chyběl snad pouze sideboardový mág Karol Magda z Prahy a bratři Seidlerové z Opavy. Nakonec se sešlo 15 hráčů, což je škoda, protože se tak hrály pouze čtyři kola a top 4. Tady bych za sebe udělal určitě výjimku a hrál top 8, která by tak prestižní akci rozhodně slušela více.

Z Ostravy jsme se na turnaj nakonec vypravili v plném počtu pěti lidí, tj. naše klasická cestovní sestava Adam Raw, Jirka Řepecký, Rosťa Kreisinger a moje maličkost, nakonec se k nám přidal i Petr Královič, který normálně hrává pouze lokálně v Praze. Osobně už dlouho přemýšlím nad změnou svého turnajového balíčku, nicméně dlouho jsem nevěděl, jestli do Brna vůbec pojedu, tak jsem zvolil svou klasickou Mašinu se Sajonny, Hájem Matky země a Bránou chaosu.

Na turnaji byla nakonec k vidění pestrá paleta decků, z nichž favorizovány jistě byly tradičně silné archetypy v čele s Edralian kontrolem na Cestu k nesmrtelnosti či Vládci osudu. Překvapením byl zcela jistě výběr decku od Adama Rawa, u kterého jsme zvyklí spíš na experimentální konstrukce okolo mechaniky Síť, nicméně sáhl po podobném balíčku, který hraju já, a to po mašině se Sajonny, ještě doplněné o rušení v podobě Síly silného. Hry samotné nebudu popisovat, bojovalo se jako tradičně do posledních chvil. Ze základní části nakonec vykrystalizovala top 4 ve složení Jirka Řepecký, Adam Raw, Josef Lamplota a Patrik Adler, kteří si to rozdali o finále, ve kterém nakonec skončili oba mí ostravští spoluhráči. Vitězný pohár nakonec doputoval do Šenova s Jirkou Řepeckým, který po zásluze zvítězil 2:1. Pilotoval svůj „budget“ Edralian kontrol na Cestu k nesmrtelnosti a Božskou spravedlnost, kterou má opravdu pekelně nahranou (cca půl roku pilování je ve výsledku opravdu znát).

Ještě bych se zastavil u nešťastné situace, kdy se po turnaji zjistilo, že jeden ze semifinalistů, domácí tahoun Patrik Adler, měl v balíčku o jednu barvu navíc, což pravidla samozřejmě nedovolují. Takže dostal zpětně diskvalifikaci a místo v top 4 urval další z mých spoluhráčů, Petr Královič. Ale teď už si užijte fotky z turnaje, balíčky budou k dispozici v sekci Konstrukce. Těším se snad se všemi na MČR na závěrečném turnaji o Andělský pohár.

Scyther

 

 

 

 

 

 

 


Vladimír „Scyther“ Hula (šéfredaktor)
S Wastelands začal kdysi v pravěku, když v časopise ABC rozbalil Varkaudaří nemluvně. Od té doby zkusil celou škálu karetních her, od Wastelands, přes Lord of the Rings TCG, VS System, Pokémon TCG, World of Warcraft TCG a nakonec Magic: the Gathering. Poté vyměnil v roce 2014 svět papírových kartiček za svět digitální, kde působil v týmu Key4You jako hráč Hearthstone. Když zjistil, že Wastelands opět vycházejí, volba byla dost jednoduchá. Nejraději má rychlejší balíčky, ale experimentuje v podstatě s každou konstrukcí. Nejoblíbenější barva je zelená, ve WST zastoupená kartami bohyně Sheran.