REPORT: Válka bohů ČB

Ahoj, mám pro vás kratičký report z Války bohů v Českých Budějovicích.

 

       

 

Jako vždy jsem si stanovil cíl – nebýt poslední. Tentokrát jsem si ovšem poprvé stanovil i vyšší cíl, TOP8. Prozradím vám to hned, povedlo se, protože se nás na turnaji sešlo 8 🙂 Hráli jsme tedy jen o jedno UR – Apokalypsa. Hrala se čtyři kola a potom Top4. Ponaučení z toho je, že když už hrajete tak špatně jako já, tak musíte být aspoň dost chytrý na to, stanovit si reálně nízké cíle, abyste potom byli vlastně spokojeni i s  jinak celkem bídným výsledkem:) V tomto případě mi šel osud naproti a k dosažení mého cíle mi pomohla slabá účast. Každá lepší pozice byla tedy bonusem. Co nejlepší umístění ale chtěli získat samozřejmě všichni přítomní. Možná o to víc, o co nižší byla účast..
Své zastoupení měla většina bohů. Chyběl pouze Tharr a také, poměrně překvapivě, Dornodon a Rhatt. Jinak byl 1x Leah, Fairlight, Elenios, Charadi-din a 2x Sheran a Raia.

Mé hraní popíšu stručně. Za delší povídání to ani nestálo:) Podařilo se mi porazit Martina a Jirku, kteří hráli zelenou. Jinak s Honzou Kavalírem, který hrál modrou, jsem v pohodě vyhrál první hru, druhou hru vyhrál v pohodě on, při třetí hře už jsem si myslel, že to mám doma, ale podařilo se mu vyložit Klidného Netvora, který mi zpacifikoval všechny bojovníky a já se ho neměl jak zbavit, než mě ukousal odhazováním karet skrze Ardun Morka, který mi to tak dal pokaždé za 4Ž.

V souboji s Luckou, která hrála bílou, to bylo podobné. První hru jsem v klidu vyhrál, druhou hru jsem si prohrál hned na začátku, když jsem z nepozornosti zaútočil s bojovníky přímo do Plamenometné věže, takže místo udělení zranění byli všichni mrtví. Ve třetí hře jsem zase myslel, že už to bez problémů dotáhnu, ale tentokrát přišel Lord strážce, kterého jsem se zase nebyl schopný zbavit dřív, než mě Lucka ukousala přes Crimsona. Tedy dvě výhry, dvě prohry, těsně to na Top4 nestačilo, díky pomocným bodům se tak do boje o vítězství dostala Lucka Bednářová.

Zajímavý okamžik byl, když měl Otakar vyloženo 3x Perpetuum mobile, 3x Zlatý dukát, Pyrona a Věž času + několikrát zahranou Manovou spirálu. V tu chvíli Martin zahrál Deja vu, všechny karty ze stolu šly pryč, ale vznikla debata, zda to Deja vu vynuluje i ty Manové spirály. Nakonec jsme se museli poradit přímo s Láďou Šopíkem, který nás rozsoudil, že Deja vu nevynuluje Manovou spirálu. Zmíněný okamžik zachycuje tato fotka:

Já, Vašek, Martin a Jirka jsme teda šli na pozdní oběd a nechali jsme je, ať se pobijou.
Nastoupili proti sobě v rodinném souboji Honza s Luckou Bednářovi(Leah vs. Raia) a druhá dvojice byla Honza Kavalír a Otakar Nechvátal(Elenios vs. Fairlight). Z prvního souboje vyšel vítězně Honza B. a z druhého Otakar. Finále bylo tedy jasné – Leah : Fairlight.

V souboji o třetí místo Lucku udolal Honza K. s Elenios.
Druhé místo obsadil Otakar s Fairlightem a první místo vyválčil Honza B. s Leahem.

Takže domácí si to ohlídali. Gratulujeme:)

 

 


Marcel Halla (redaktor)
Wastelands hrál už v roce 1999. Do loňského roku mu karty ležely v šuplíku, ale když zjistil, že začaly znovu vycházet, nedalo mu to a jakmile rozbalil první balíček, tak… dál to znáte všichni sami..:) (foto podzim 1989)