TOP10: Vyhlášení nejlepších karet edice Věčnost

Máme pro vás výsledky hlasování o nejlepší karty po příchodu edice Věčnost, žádné velké překvapení se nekonají, možná jen nakonec Lapka na celkovém prvním místě v kategorii vzácných karet z Věčnosti. Do absolutní kategorie se opět probojovaly dvě ne-vzácné karty!

 

Kategorie: Nejlepší karta absolutně

V absolutní kategorii kde se počítají všechny vydané karty ze všech edic ve všech vzácnostech obsadili první příčky karty z edice Věčnost. Absolutním vítězem se stal discardovací skřítek Nespoustaný Sajonn, který se těší vysoké oblibě. Své příčky si drží i trio žlutých karet z předchozí edice, které našli uplatnění v konstrukcích i po příchodu Věčnosti. Neobvyklá karta Háj matky země, která je asi nejlepší play do prvního kola s kartou Silmilská nemluvňata se probojovala do celkové TOP10. Lektvar many z edice Vládce osudu také stále drží vysokou laťku a v balíčcích se žlutou barvou jej zřejmě stále hojně uvidíme – vedle něho Manová spirála se bohužel do užšího umístění neprobojovala. 

Další karty podle pořadí v této kategorii: Božská spravedlnost, Síla slabého, Obětní beránek, Crimson, Poruchy vidění, Mulgan, pomocník, Manová past, Kolo času, Velkolepý památník, Kurtz, Explodující kometa, Čupito, Písečný drak, Orglingský konšel, Lstivý šotek, Lord Strážce, Repro, Magirox, Danielle wildrose, Zásah chaosu, Silmilská nemluvňata, Davová hysterie, Bufův kodex, Brána chaosu.

.

Kategorie: Nejlepší vzácné karty Věčnost

V kategorii vzácných karet z edice Věčnost možná trošku překvapivě a po započítání posledních odevzdaných hlasů zvítězil červený loupežník Lapka. Zbylé karty asi nejsou překvapením, protože jejich power level je opravdu vysoký. Za zmínku stojí ještě černé rušení za 0 KB Pokřivená moc, která se stále více objevuje v konstrukcích a zřejmě do budoucna ještě uvidíme její pravou sílu. Vyvolávací cena 0 a možnost přerušit jakoukoliv kartu po celou dobu hry je dobrý předpoklad, že se tato karta udrží mezi nejlepšími kartami i po příchodu dalších edic, takže investice do této karty se rozhodně vyplatí.

Další karty podle pořadí v této kategorii: Bufův kodex, Čarovná Mirella, Silx, imeprátor, Dominantní molekuly, Demizra, Morgan, Okulupaj, Qwargský válečný mág, Manová past, Brutalgedon, Anihilace, Stínový duch, Zmámení, Lord strážce, Thu’zadovo zjevení.

 

Kategorie: Nejlepší No-Rare karty Věčnost

No-rare karty často patří mezi důležité výplně balíčků a celé je tak nějak drží pohromadě. Navíc jsou zajímavé pro hráče, kteří nemají kompletní sbírku vzácných karet, nebo s hraním teprve začínají a chtěli by si postavit kvalitní balíček bez nutnosti shánět dražší vzácné karty. Na prvních třech místech vidíme startovní kombo karty Háj matky země + Silmilská nemluvňata. Tento start se pro mnohé již stal evergreenem a na současné metě funguje opravdu skvěle. Všechny ostatní karty jsou velmi silné kusy, které mají zásadní vliv na vývoj hry, ať už je to Orglinský konšel, Lord strážce nebo třeba Hlasité kroky. Zařazením jakékoliv karty z tohoto výčtu určitě nic nepokazíte.

Další karty podle pořadí v této kategorii: Pradávný obřad, Zirri, mrzutá kočka, Dekirda, Pradávný duch, Pán ganoidů, Chronobrouk, Kvalitní náhrada, Stínochod, Ztráta důvěry, Lady Trollice, Tyrkysový blátohoz, Sféra ohně, Peppé, Černá vdova, Prokletý jestřáb, Ochrnutí mozku, Khórští žoldáci, Jednorohý klusák.

 

Kategorie: Nejlepší limited karta Věčnost

Limited jsou velmi populární formáty turnajů, hlavně tedy draft, kde je potřeba nabírat nejlepší běžné a neobvyklé karty, protože vzácné jsou zastoupeny jen sporadicky. Momentálně nejsilnější kombinací na draftu jsou opět již zmíněné zelené karty Háj matky země a Silmilská nemluvňata. Třetí pozici obsadil Pán ganoidů, se kterým se dá nadraftovat velmi silný ganoidí archetyp. Zbytek karet je velmi podobný výsledkům z předchozí kategorie No-Rare a všechny karty zde zastoupené jsou na limited velmi silné, takže pokud se budete chystat na draft nezapomeňte se mrknout i na karty z této kategorie, aby jste věděli co brát a s čím vítězit.

Další karty podle pořadí v této kategorii: Hlas boží, Čarovná Mirella, Ganoidské mládě, Dekirda, Sféra ohně, Silx, Imperátor, Stínochod, Brána chaosu, Iluzionární past, Sheraniny slzy, Vrchní ganoidský důstojník, Zirri, mrzutá kočka, Hendiala, Chronobrouk, Peppé, Vodouch, Zlatohřívý pegas, Morgan, Pradávný obřad, Dupnutí, Extrakce duševní energie, Jednorohý klusák, Náčelník kmene zoloboo.

 

Kategorie: Nejhezčí ilustrace Věčnost

Oblíbená neherní kategorie nám odhaluje ty nejpěknější obrázky na kartách, které se vám líbí nejvíce a jsou ozdobou vašich sbírek. Nejvíce hlasů dostala Bojová rosnička ilustrátora Berényi Szabolcse následována černým avatarem Morganem a vnadnou vládkyní osudu Demizrou. Ostatní karty jsou také velmi pěkně ilustrované a hezky se na ně dívá.

Další karty podle pořadí v této kategorii: Manová past, Čupito, Jiskření, Pán zombie, Brutalgeddon, Nespoutaný Sajonn, Pozitivní sféra, Qwargský velitel stráže, Hendiala, Psionický entita, Velké sání života, Esenciální vstřebání, Leahův oltář, Okulupaj, Pán ganoidů, Princ fenix, Hlas boží, Obrněný rytíř, Okamžik okouzlení, Pokřivená moc, Zlomení duše, Antimagický goblin, Síla silného, Zlatohřívý pegas, Zlatý tygr, Davová hysterie, Dekidra, smrtka, Rubínohřívý pegas, Smack čistič, Dračí kostěj, Háj matky země, Síla slabého, Vampýří drak, Zjevení smrti, Azbestohřívý pegas, Bílý tygr, Epitaf čísel, Silmilská nemluvňata, Všežravá biomasa.

 

Kategorie: Nejlepší avatar Věčnost

Avataři co by zástupci svých bohů a svými hodnotami jednoznačně nejsilnější nebo chcete-li „největší“ bojovníci ve hře. Jak víme, každý bůh má svého zástupce. Zvítězil fialový ničitel Okulupaj, který má navíc další silnou discardovací schopnost. V těsném závěsu je leahův Morgan a Hendiala bohyně Elenios.

 


Vladimír „Lados“ Šopík (redaktor)
S Wastelands začal už v době pravěké, a už tehdy ho naprosto uchvátila. Tak dlouho v sobě živil myšlenku znovu vydání hry, až se to nakonec podařilo. Z balíčků hraje nejraději složitější konstrukce, převážně kontrol. Jeho nejoblíbenějším formátem je však draft, ve kterém člověk zažije ojedinělé herní okamžiky. Má bohaté zkušenosti i s jinými karetními hrami, které zúročuje při vývoji a zdokonalování české verze Wastelands.