Zamyšlení nad Věčností

Ahoj hráči Wastelands. V poslední době se seznamujeme s novou, druhou edicí Wastelands s názvem  Věčnost. V tomto článku rozebereme celkový dojem nové edice a podíváme se, jak moc se změnila nebo nezměnila herní strategie hry a její balanc.
Na začátek se zastavíme nad grafickým zpracováním edice Věčnost. Bezpochyby mohu říct, za sebe i za spousty dalších hráčů, že i po grafickém zpracování se Wastelands posunuly vpřed. Což je dobré i pro dojem budoucího hráče, který by hru chtěl vyzkoušet. Grafické zpracování některých karet dosahuje velmi pěkné úrovně. Velmi pozitivních ohlasů se dostalo například ke kartě Časový zlom, jejíž zpracování ohromilo i skeptiky, kteří měli výhrady ke grafice karet. Osobně se mi nový grafický vzhled karet velmi líbí, až na kartu Žebravý qwarg. Grafické zpracování Žebravého qwarga mě rozesmálo. Věčnost má na rozdíl od předchozí edice také více karet s podtextem, který bývá vtipný a dělá hru zábavnější. Tento prvek je přímo pro Wastelands typický a hráči této karetní hry ho milují.

      
Edice Věčnost při prvním pohledu může působit dojmem, že oproti předchozí edici Vládci osudu je až příliš silná. Při prvním hraní zjistíme, že tomu tak úplně není. S novou sadou přichází nové herní strategie, avšak ne unbalance hry. Věčnost podporuje rychlou hru spoustou 1-bodových karet, ale na druhé straně zde najdeme také podsouvací kartu kocoura, který žere kouzelné body a nebo strážce , který neguje zranění bojovníky. Nově přibyly také zóny a spousta plošné magie. Tato sada přinese podle mého názoru hodně zábavy zkušenějším hráčům. Díky plošné magii mohou hrát oblíbené kontroly nebo tvořit spoustu decků dle vlastní inspirace. Ve Věčnosti se také setkáváme s discardem, který je přímo epický a podle maďarských přátel velice efektivní. Dle mého názoru se můžeme těšit na pestrost decků, které si budeme moci zkonstruovat. Ze všeho nejvíce se mi na nové edici líbí nespočet draků, které si v balíčcích této edice můžeme otevřít. Karty draků jsou velice pěkně graficky zpracovány a dohromady i s kartami předchozí edice tvoří nádhernou synergii. Také fandové qwargů si přijdou na své. Hordy mravenců z této edice doslova lezou.

      
Jako starší hráč wastelands mám z nové sady velice dobrý pocit. Hra mi přijde dobře vybalancovaná, a s možností tvořit spoustu zajímavých decků, se máme opravdu na co těšit. Hru nám navíc zpříjemní povedená grafika a sem tam vtipný podtext, který, jak už jsem zmiňoval, k této hře patří. Věřím, že již brzy se sám setkám s velice povedenými balíčky při hraní s přáteli a nebo na některém z chystaných turnajů.
Hezky se mějte! A nad otevřenými boostery, se smějte!


Autor: Tomáš Čutka (redaktor)
sddssdsadsadsadsadsasda