TOP5 Věčnost: Elenios

Zdravím všechny dobrodruhy Ghally, dneska mám pro vás pokračování naší To5 rubriky, tentokrát ze světa lásky a snů bohyně Elenios. Pohodlně se usaďte, začínáme :).

5. Hromadné uhranutí

Excelentní kontolní karta, která perfektně zapadá do strategie modré barvy. Je libo dva Lapky za 5KB bez omezení vyvolávací ceny? Možnost ukrást libovolný permanent z této karty činí skvělou výplň do každého kontrolu s modrou barvou, která sama o sobě může být dobrou win kondicí, pokud navíc soupeř nehraje přerušování, tato karta mu dost dobře může prohrát celou partii.

4. Chosé

Čtvrté místo obsadil „Lord Voldemort“ Chosé, který je skvělým removalem na nožičkách, a díky své schopnosti, kdy nemůže být cílem kouzel, taky hodně vydrží. Navíc je vládce osudu, což mu umožňuje v případě potřeby narůst na pěkné staty. Dokážu si jej představit jako součást kontrolního balíčku i jako doplněk v populárních Vládcích.

3. Tyrkysový blátohoz

Na třetím místě se umístil Tyrkysový blátohoz, jedna z nejoblíbenějších potvůrek u draftovacích stolů. A není se čemu divit, na poměry běžných karet toho umí opravdu hodně. Za dva kouzelné body 3/3 staty jsou samy o sobě výborné, blátohoz navíc disponuje Anti-magií a removalu v podobě blátivých žetonů. Trest už je jen malá třešnička na dortu.

2. Chronobrouk

Stříbrná pozice patří dalšímu skvělému céčkovému bojovníkovi, oblíbenému Chronobroukovi. Ten vydrží ustát i větší útoky díky regeneraci, kterou je možné platit životy. Co je ovšem důležitější je jeho schopnost zdržovat soupeře, kdy všechny jeho karty přichází na bojiště pasivní. Taktéž velice vyhledávaný bojovník na draftech.

1. Demizra

Dnešní vítěz není nikdo jiný než playmate Věčnosti, Demizra. Jedna z nejlepších a nejdražších karet celé sady nabízí exkluzivní řešení téměř jakékoliv nepříjemné situace, kterou vám soupeř nachystá. V kontrolech může navíc poskytnout i chybějící sílu v útoku a stejně jako Chosé je i ona vládce osudu. Její přerušení sice není bezchybné díky nevýhodě, nicméně ta se dá poměrně snadno obejít (Terrgath, Východní drak atd…).

Děkuji za váš čas a příště se budu těšit spolu s hrabivým a chamtivým Fairlightem.


Autor: Vladimír „Scyther“ Hula (šéfredaktor)