OFICIÁLNĚ: Update pravidel

Zdravím všechny!

Po oficiální konzultaci pravidel s Maďary vám přinášíme nově tři zásadní změny. Jak víte změna je život, život je změna a my děláme změny proto, aby byla hra ještě lepší než doposud. Někteří mohou změny pravidel nést trošku hůře nicméně až čas ukáže, že rozhodnutí bylo správné. Dnes máme pro vás tři zásadní změny, které jsou platné okamžitě od zveřejnění tohoto článku. Pojďme si představit co bude jinak…

 

1/ Kotva nyní nezabraňuje bojovníkovi být pasivován
Jedinou funkci, kterou kotva nově bude mít bude pouze to, že karta s ikonou kotvy nemůže být vrácena na ruku z bojiště. Karty s kotvou mohou být jakkoliv pasivovány.

 

 

 

2/ Termín „polož“ splyne s termínem „vylož“
Na kartách již více neuvidíte termín „polož“. Jeho funkce byla velmi sporná a zavádějící. O to víc se budeme soustředit na rozlišení „vylož“ (odkudkoliv) a „vylož z ruky“. Termín polož byl použit k vůli některým triggerům, které se spouštěli nebo nespouštěli po vyložení karty na bojiště. Toto nyní již neplatí. Všude kde je na kartě uveden tvar slova polož je to samé jako by bylo napsáno vylož. Do budoucna již nebude termín polož dál užíván a spojí se do univerzálního „vylož“.

  

 

3/ Na turnajích se bude nyní rozdávat 1 UR za 8 hráčů, maximálně však dvě
Závěrečné pravidlo, které uvítají úplně všichni a z ultra-vzácných karet budou konečně opravdu ULTRA vzácné karty. Po dlouhosáhlé diskuzi s maďary jsme až nyní pochopili jakou hodnotu tyto karty mají ve skutečnosti mít. My jsme je rozdávali jako rohlíky. I přes tuto změnu máme stále lehce benevolentnější distribuci UR karet mezi hráče na turnajích než maďaři!

 

 

Pravidla byla zapsána i do pravidel na webu a jsou platná od dnešního dne. Prosím všechny aby toto respektovali a případně šířili informace o této změně dále. Díky všem! 🙂


Autor: Vladimír Šopík (redaktor)
S Wastelands začal už v době pravěké, a už tehdy ho naprosto uchvátila. Tak dlouho v sobě živil myšlenku znovu vydání hry, až se to nakonec podařilo. Z balíčků hraje nejraději složitější konstrukce, převážně kontrol. Jeho nejoblíbenějším formátem je však draft, ve kterém člověk zažije ojedinělé herní okamžiky. Má bohaté zkušenosti i s jinými karetními hrami, které zúročuje při vývoji a zdokonalování české verze Wastelands.