DECK-TECH: Chara-din beránek (Standard)

Ahoj přátelé wastelands, rád bych vám ukázal jednoduchý a finančně nenákladný balíček se kterým se mi podařilo vyhrát skupinu ve standard formátu v Českých Budějovicích. Až na jedinou remízu jsem vyhrál s každým soupeřem. Tento balíček je typu “aggro“ neboli jak my z wastelands říkáme – mašina. Až na pár výjimek se balíček skládá jen z C a U karet. Základní myšlenka tohoto
balíčku je postavena na rychlém zabití soupeře. Kombo Chara-din + Leah je momentálně nejsilnější mašinovou kombinací z edice vládců osudu a proto jsem si je zvolil také ke stavbě tohoto balíčku obohacenou dále o hnědou(Tharr) a bílou(raia) barvou. U karet Charadina volba karet byla vcelku jasná. V rychlé mašině nemohl chybět děsivý zplozenec, který když přijde do hry v prvnim kole dokáže udělat pěknou paseku. Dále do prvního kola je velmi užitečný thargodanní služebník, který když přijde do hry vyvolá navíc charadinovo zplozence, tudíž máte na stole hned 2 bojovníky, kteří vám přinesou v dalším kole +1kb navíc. Dále v decku nechybí ani svalnatý zplozenec, který naháže na potvory žetony síly, které se daji využít na proliz nebo dobití kouzelných bodů.

 

V balíčku dále nechybí ani kočkopanter, který dokáže odstranit překážku z nepřátelských hradeb a tím uvolnit cestu zplozencům rovnou na hráče a nebo rovnou zranit hráče při vyložení. Kočkopanter má dále také jednu unikátní schopnost, že pokud na vas protihrac zahral klidného netvora, který je hlavním postrachem všech mašin a máte ho na svých hradbách můžete ho díky kočkopanterovo schopnosti, vrátit protihráči na ruku a uvlonit tak ostatní bojovníky k boji. Jinak na zabíjení takto otravných bytostí balíček také obsahuje známého hrdlořeza chaosu. Možná zajímavá volba tohoto balíčku je také telkaridský mozkocuc, který dokáže vyházet z ruky karty o vyvolávací ceně ( 0,x, nebo ?) vhodný pro zahazování lektvarů many, zhmotnění energie,manových pastí a sil slabého.Dále na blokování výše uvedených magií je v decku také katalizator.

 

U černých karet boha Leaha jsem vybral do balíčku pouze zhmotnění energie a obětního beránka, který se stává velice silnou zbraní v tomto rychlém decku. Již v prvních kolech je schopen přes svoji schopnost udělit s kombinací zplozenců katastrofické škody nepříteli, které vedou až k výhře hry.
Boha Raiu v mém balíčku reprezentuje spektrální machinace, která je nejvhodnějším řešením prolizu v tomto decku. Dále plamenometná věž, která zabijí nepřítele ze zálohy a navíc se dá velice dobře prokombinovat s katalizatorem. Asi nejlepší kombo v tomto balíčku do prvního kola – Děsivý zplozenec, který postaví plamenometnou věž za přítomnosti katalizatoru. Toto kombo mi bohužel na turnaji nepřišlo. Dále na obranu manové proti magii dvě manové pasti. Místo manových pastí by asi
z mého pohledu byly lepší v tomto decku andělské zákroky, ale ty nemám, tudíž jsem to musel hrát takto. Výhoda manových pastí je lepší na začátku proti kartám typu (vysvobození, prevence, lektvar many, zhmotnění energie). Avšak s andělským zákrokem se dají tahat bojovníci ze hřbitova a to mi přijde v tomto decku univerzálnější. Dále se zde nachází 2x pančocha, kterého jsem si zvolil kvůli jeho schopnosti s kterou může odstranit bránícího nepřítele s životem 2 a méně a nebo rovnou zraní hráče dozadu.

 

Velice unikátní kartou v balíčku je thuzadova průzkumná výprava. U toho decku jsem počítal, že je zde šance toho, že by se nepovedl začátek hry a nepřítel by se mohl dostat do delší fáze hry, kterou s timto deckem moc nechceme.Tato karta měla vyřešit problém mé prázdné ruky a šance dolízání další plné s tím, že nepřítel zahraje jen jednu kartu a já budu moc v příštím kole pokračovat ve spamování a opravdu jsem to v jedné hře využil a podařilo se mi díky této kartě dosáhnout neuvěřitelného comebacku. Za hnědé v balíčku nechybí rubínový vládce osudu, který podporuje útočící bojovníky.Velice silnou kartou je také adamantiový dráp,který je zmenšenou podobou věže času a thorunag, který může zachránit vašeho bojovníka před smrtí ba dokonce sejmout silnější bytost nebo ho prostě vyhodit z ruky za 1 za některého ze zplozenců. Thorunagova schopnost se také dobře kombí s kočkopanterem či pančochou, protože pak můžete zahrát tyto karty znova z ruky a vyhodnotit jejich účinky při vykládání. S tímto mašinovým balíčkem ovládáte první kola a také chcete soupeře co nejrychleji zničit. Balíček je rychlý a tudíž i velice zábavný. Všechno až na pár výjimek, chcete hned vyházet na stůl.Na proliz dobře poslouží žetony síly od svalnatého zplezence či spektrální machinace nebo kombo věže s katalizátorem. S namnoženými zplozenci, kteří jsou pod vlivem schopnosti rubínového vládce osudu se stávají velcí zabijáci a když do toho přijde beránek, může být klidně i konec v mém třetím a soupeřově druhém kole, tak se mi to taky jednou  na turnaji povedlo. Balíček si může sestavit každý, jelikož neobsahuje žádné super rarity. Doporučuji ho vyzkoušet a sami uvidíte jak moc je účinný :).

 

Charadin beránek

Fialová
3x svalnatý zplozenec
3x kočkopanter
3x děsivý zplozenec
3x thargodaní služebník
3x hrdlořez chaosu
2x telkaridský mozkocuc
3x katalizátor

ČERNÁ
3x obětní beránek
3x zhmotnění energie

Bílá
3x spektrální machinace
3x plamenometná věž
2x manová past
2x pančocha
1x thuzádova průzkumná výprava

Hnědá
3x rubínový vládce osudu
3x adamantiový dráp
2x thorunag

 

Zdar!

Tomáš Čutka