DECK-TECH: Limetkoví válečníci (Božské spojenectví)

 

Vítejte přátelé!

V dnešním, v pořadí druhém článku DECK-TECHu si probereme nenáročný balíček na turnajový formát Božské spojenectví, ve kterém lze hrát pouze dvě barvy v balíčku + karty bezbarvé. Jelikož bude hnědá (Tharr) lehce dominantnější barvou v této kombinaci, použijeme jeho nejsilnější bojovníky a dokonce i „win condition“ kartu. Jako takový „support“ nám budou pomáhat karty boha Rhatta (limetkově zelené).

Dnešní los nám tedy nadělil následující:

Limetkoví válečníci (Božské spojenectví)

 

Začněme opět generálem. Jelikož nemá ani jedna z barev v tomto složení zatím žádný solidní „proliz“, zvolíme si jako generála Archaixe, který si ve 4. kole vyrovná ztracenou nevýhodu a pak nám již generuje vždy o jednu kartu více, a to nám zaručuje velice příjemnou karetní výhodu. Z bezbarvých karet přidáme Manový disk, který nám zajistí manu a případné rány od rotačních disků nám bude léčit Fanatický mínotaur. V balíčku bude pouze jedna kopie Starobylého lávového kamene, který bude případně pomáhat s další karetní výhodou, protože naše win condition bude zaměřená na komponenty, ale o tom až později..

Jelikož bude mít náš balíček poměrně slabší rozjezd, budeme se snažit ze začátku spíše defensivně ničit protihráčovy karty, aby se naše převaha začala postupně projevovat od 4. kola a dále, kdy nám již Archaix bude pravidelně doručovat o dvě karty více. Je tedy nezbytné přidat do balíčku ničení v podobě Bezcitného lovu a univerzálního rušení Nepatrný úplatek, který přeruší úplně cokoliv. Jelikož jeho nevýhodou je, že si protihráč vyléčí 5 Ž, je v našem zájmu hrát tuto kartu na samotném začátku, dokud má stále plný počet svých maximálních životů. Výbuch lávy se zdá být poměrně destruktivním removalem, avšak nenechte se zmást. Podmínka této karty, ač se to nezdá, je velmi náročná na splnění a ne vždy bude situace na stole taková, aby Vám umožnila tuto kartu efektivně zahrát. Dáme ji tedy do balíčku pouze dvakrát, pokud se nám nebude hodit, nechte ji odplynout.

Nyní se pojďme podívat na bojovníky. Základní Tharrovy válečníky bude tvořit Mutantí gladiátor, na kterého můžeme vykládat předměty bez placení vyvolávací ceny – toto bude velmi důležité pro úspěšné použití našich předmětů. Gobliní loupežník je poměrně aggro karta, která by do začátku mohla připravit protihráče o pár prvních životů a tím nám usnadnit doražení sekerou. Přidáme k nim ještě Gobliního zvěda, který nám pomůže nalíznout kartu. To by byl takový drobný základ.

Dále tady máme dvojici Rhattových bojovníků, kteří mají poměrně užitečné schopnosti, které by se nám mohli velmi hodit. Jelikož si v závěrečné části tohoto článku povíme, že budeme hrát i spoustu předmětů, na které by v určitých situacích mohli scházet potřebné kosti na vyvolání, Lierpin, jakožto vrchní Ghallský kopáč se nám případně postará o to, že tyto předměty na stůl dostaneme snadno bez nutnosti za ně platit komponenty. Kraťas nám zase pro změnu umožní posílat na bojiště ještě někoho s ním do party. Pochopitelně vždy se budeme snažit zahrát, co se zrovna bude hodit, případně něco co stojí až 3 KB, jelikož se toto ne vždy může podařit, Kraťase se nevyplatí hrát více než ve dvou kopiích. Přidáme ještě Sloužícího ducha, který nám bude generovat kosti do lektvaru a případně nějaké kouzelné body ze zálohy, které se jistě také budou hodit.

Jako podpůrné karty nám mohou pomoci Zíránské mučení, které by mohlo, zvláště pokud ho zahrajeme v rané fázi hry, pomoci zbrzdit protivníka, než se náš balíček stihne stabilizovat. K tomu nám dále dopomůže poměrně podceňovaný Fanatický mínotaur, který nám dokáže vyléčit až 6 Ž (v našem i protihráčově kole), případně se fanaticky obětovat a dát za 4 Ž kamkoliv. Rozhodně bych tuto kartu nezatracoval. Následuje první ze tří předmětů v tomto balíčku. Díky Adamantiovému drápu dokáže dát bytost ohromnou ránu, případně se obětovat a dát za 3 Ž do všech protihráčových bojovníků a jeho samého, takže takový malý-skromný plošňáček, např. na hordu zplozenců – ideální.

Na závěr jsem si nechal dva předměty, které by společně měli dokázat v pokročilé fázi hry rozhodnout hru. Daes Mo´ranova sekera je velice silný předmět, který umí rozdávat pecky na počkání a to jak do hráče, tak do bojovníků. Po vyložení tedy není problém dát například 10 damage do hlavy protihráče. K tomu, abychom ale měli dostatek munice (komponentů) do sekery, použijeme Gobliní nektar, který umí komponenty generovat. Za ty poté budeme buď zvětšovat naše bojovníky, nebo získávat onu „munici“.

 

Tento balíček by proti balíčku ze 4 barev byl, pravda, asi trochu slabší. Výhodou však je, že je to trochu něco jiného, než balíček, který prostě tlačí do předu jen bytosti. Můžete si totiž hrát i s komponenty a to může být někdy pro někoho prostě pestřejší.

Děkuji za pozornost a těším se u dalšího dílu DECK-TECHu! 🙂

 

Decklist:

GENERÁL: Archaix

 

LIMETOVĚ ZELENÁ (10)
3x Nepatrný úplatek
3x Lierpin
2x Kraťas
2x Výbuch lávy

HNĚDÁ (28)
3x Mutantí gladiátor
3x Gobliní loupežník
3x Gobliní zvěd
3x Fanatický minotaur
3x Bezcitý lov
3x Daes Mo´ranova sekera
3x Gobliní nektar
3x Sloužící duch
2x Adamantiový dráp
2x Ziránské mučení

BEZBARVÁ (7)
3x Manový disk
2x Starobylý lávový kámen
2x Znalost popravování