SPOILER: Vládce osudu – Základní sada (Chara-din RARE)

Fialové kousky jako již tradičně patří k těm z nejoblíbenějších. Myslím si, že ani v této edici tomu nebude jinak..

 

Horg’naug vřící krev
bytost hrůzoděs

Létání. Život: 1.
Po úspěšném vyložení může tvůj protihráč odložit libovolný počet karet z ruky do nicoty. Za každou takto odloženou kartu obdrží Horg’naug vřící krev žeton síly. Poté zraní cílového hráče a všechny jeho bojovníky za X+1 Ž, kde X je počet karet na ruce protihráče.

Celkem slušné rérko se zabudovaným plošňákem a dvojitým životem. Trošku slabší v číslech, ale s létáním stále dobrý 🙂

HODNOCENÍ: 78%

 

 

 

Zásah chaosu
kouzlo

Najdi si ve svém balíčku kartu kouzla nebo zaklínadla, která obsahuje tvar slova „cíl“, zaplať její vyvolávací cenu a okamžitě ji vylož. Pokud ji nemůžeš vyložit, je odložena do nicoty.

Skvělá věc na kombení a perfektní vyhledávačka, tahle karta se bude hrát!

HODNOCENÍ: 93%

 

 

 

 

Řvoucí démon
bytost thargodan

Létání.
X musí být minimálně 1 a maximálně 5. Po úspěšném vyložení urči jeho ÚČ a Ž, kde součet těchto dvou čísel musí být 2*X (pouze celé číslo, ÚČ nebo Ž nesmí mít zápornou hodnotu). Pokud tuto kartu nehraješ z ruky, je ÚČ a Ž Řvoucího démona 0.

Můj osobní černý kůň, hrát ho jako 9/1 to už je velká pecka do soupeře. Když ne, tak 1/1 létač v prvním kole, proč ne.. 🙂

HODNOCENÍ: 84%

 

 

 

Prokletý šotek
bytost šotek

Po úspěšném vyložení se přesune do zálohy tvého protihráče, stavá se jeho majitelem.
Nevýhoda: Nemůže být označen za stavitele, v pohybové fázi se musí přesunout na hradby. Pokud je odložen na hřbitov, protihráč získá 3_VP, vyléčí si 3 Ž a lízne si 3 karty.

Trošku slabší, protože vy sami si s ním moc srandy neužijete, nicméně poté když ho soupeřovi zabijete, je odměna více než luxusní (na to, že si musíte de facto zabít svoji vlastní kartu).

HODNOCENÍ: 71%

 

 

 

Telkaridský mozkocuc
bytost

Anti-magie: 0.
Po úspěšném vyložení musí každý hráč odložit 2 karty s vyvolávací cenou 0 nebo obsahující X nebo ? ve vyvolávací ceně z ruky na hřbitov (pokud nemá, musí ukázat karty na ruce).

Discardovací bytost do prvního kola. Do anti-magického balíčku podle mě více než dobré. Sbohem Lektvare many, sbohem Zhmotnění energie 🙂

HODNOCENÍ: 81%

 

 

 

Ničivý mameluk
bytost

Po úspěšném vyložení zruší trvale efekt a účinek pravidelnice nebo generála cílového protihráče. Plynutí: 2_VP.

Na závěr asi nejlepší rareko za fialovou. Když už je tato edice plná vládců osudu a generálů, tak si tato karta najde své uplatnění téměř vždy 🙂

HODNOCENÍ: 96%

 

 

 

 

 

 

Vládce osudu vyjde již brzy!