Herní mechanismy: Barevné rozlišování

Jelikož se nám začali hromadit dotazy ohledně ukazování jednotlivých žetonů a kostek během hraní hry, rozhodli jsme se vydat unifikovaný souhrn pravidel pro jejich správné ukazování.

 

Ukazování a zaznamenávání životů
Červená – Barva krve, srdce a života. Běžně máte ve hře limit 20 životů za hru. Je proto dobré zvolit ukazatel (nejlépe odčítadlo). Na profesionálních turnajích budeme používat výhradně papír a tužku, a to jak pro body své, tak pro body protihráče. Je to jednoduché – kdykoliv se k této hodnotě totiž můžete zpětně vrátit. Tolerovány však budou i vícestěnné kostky. Jako barvu pro počítání života si zvolíme červenou barvu – pro přehlednost vaši, i Vašeho protivníka. Ideální je již zmíněná tužka a papír, případně dvacetistěnka nebo dvě desetistěnky. Časem si budete moci koupit oficiální kostky určené přímo pro Wastelands na našem eshopu.

Nejlepší varianty:
1. Tužka a papír
2. Červená dvacetistěnka
3. 2x Červená desetistěnka „JUMBO“

 

Ukazování a zaznamenávání kouzelných bodů
Žlutá (zlatá) – barva zlata, peněz a bohatství. Ideální pro zaznamenávání KB je samozřejmě žlutá barva a bude vyžadována i na turnajích. Snadno se zapamatuje. Ideální jsou dvě deseti-stěnky ve žluté barvě. Deseti-stěnka totiž obsahuje i číslici „0“, což je její obrovská výhoda! Lehce si můžete poznačit i situaci, kdy žádné KB nemáte. Pokud si z našeho shopu navíc pořídíte ve verz „JUMBO“ 34 mm, budou větší než standardní deseti-stěnky a hůře se vám někde zakutálí nebo převrátí. Navíc se s nimi lépe manipuluje. Toto bude kostka, kterou budete točit nejčastěji, tak na ní nešetřete! Samozřejmě lze použít i 20-i stěnou kostku, protože limit ve hře je opět dvacet, tudíž se jeví jako druhá nejlepší varianta. A určitě by se dalo fungovat i například s D12 kostkou. Vždy se ale držte nažloutlé nebo zlatavé barvy!

Nejlepší varianty:
1. 2x Žlutá D10 „JUMBO“
2. Žlutá dvacetistěnka
3. Žlutá dvanácti-stěnka

 

Zaznamenávání komponentů
Speciální (nebo bílá/černá) – Komponenty jsou v podstatě „kosti“ získané z padlých bojovníků, je proto dobré stanovit nějaké tomu blízké barvy – mohli by být například bílé nebo černé, případně „speciální“. Každopádně cokoliv v barvě kosti nebo slonoviny, případně úplně černé je v pořádku. Každý by si měl ale najít takovou věc, která mu sedne a zde může hráč zapojit trochu fantazie. Na našem eshopu najdete žetony v podobě dračích šupin, očí a jiných žetonů – například králičích hlav. To vše můžete používat pro ukazování komponentů, záleží jen na vašem vkusu.

Nejlepší varianty:
1. Tvůj vlastní tématický předmět
2. Bílý/černý žeton/korálek
3. Kostka D6-D12 (bílá, černá)

 

Barvy jednotlivých žetonů
Žeton jedu – zelená
Žeton síly – tmavě modrá nebo žlutá
Žeton života – červená
Žeton zmrazení – světle modrá

Všechny ostatní značky odlišujte barvami, které nebyly definovány (pro snadnější přehlednost).