SPOILER: Vládce osudu – Základní sada (Elenios RARE)

Elenios nám nachystala hned 7 raritních karet do základní sady. Jedná se o velmi povedené kousky a ani o jednom se snad nedá se říct, že by byl vyloženě špatný. Jako vždy nás čekají efekty s kouzelnými body, silní bijci, triky s ovládáním karet a dokonce je zde i jeden povedený dráček 🙂

 

Kurtz
osobnost vládce osudu 4/4
Létání.
Ve své hlavní fázi můžeš zaplatit 1_VP a nalézt si tuto kartu ve svém balíčku. Tuto schopnost můžeš použít, i když není Kurtz ve hře, ale je v tvém balíčku a pouze jednou za kolo.
Plynutí: 2_VP.

Jeden z modrých vládců osudu a v tomto případě asi zrovna ten nejlepší, Kurtz se v maďarsku drží v obrovské popularitě a s největší pravděpodobností tomu tak bude i u nás. Když se vám nehodí, udělá vám manu, když ho naopak potřebujete, za jednu manu vám přistane na ruku a to téměř kdykoliv!

HODNOCENÍ: 89%

 

 

 

Magické spóry
zaklínadlo
Po úspěšném vyložení odlož všechny karty z ruky na hřbitov. Urči cílovou kartu ve hře, stáváš se jejím majitelem. Získáš 1_VP,  _* a lízneš si dvě karty.

Modré zaklínadlo do pozdější fáze hry, schopnost je to opravdu ultimátní, ale bohužel ne vždy se bude na ruce hodit, takže s třemi kopiemi v balíčku je to na rozmyšlenou. Ne vždy se najde situace kdy bude efektivní tuto kartu zahrát. Ale, pokud se to povede, dá vám obrovskou výhodu.

HODNOCENÍ: 68%

 

 

 

 

 

Nezvratný osud
zaklínadlo
Vyměň jednu cílovou kartu majitele, za jednu cílovou kartu jiného majitele.
Plynutí: 2_VP.

Možná jedna ze sideboardových záležitostí nebo přímo do nějakého kombo decku. Pokud úmyslně tuto kartu nebudete ve svém balíčku hrát v kombinaci s jinou kartou, bohužel lze jen těžko předvídat jakou kartu budete měnit za nějakou jinou. Snad by se slot v balíčku pro tuto kartu dal nahradit něčím jiným. Uvidíme!

HODNOCENÍ: 73%

 

 

 

 

 

Velkolepý památník
stavba
Po úspěšném vyložení Velkolepého monumentu získáš 3_VP.
Obětuj: lízni si kartu!

Perfektní boostovací věc hned do začátku, ideální postavit v prvním kole nějakým lítačem a hned máte místo 1 KB například 3 KB, v kombinaci s Lektvarem many za žlutou by to dalo 6 KB v prvním kole, aneb fantasii se meze nekladou! Můj osobní prvokolový favorit.

HODNOCENÍ: 84%

 

 

 

 

 

Prevence
kouzlo reakce
Přeruš cílovou magii.
Prevenci nemůžeš hrát v prvních třech kolech.
Plynutí: získáš 1_VP, vyléčíš si 3 Ž a lízneš si kartu na konci kola.

Přerušení na libovolnou magii za 0 KB? Proč ne.. pokud se nehodí, odměna je více než luxusní, líznete si jinou kartu a vyléčíte se, takže vám tato karta nemusí stát na ruce, když zrovna potřebujete něco funkčnějšího. Kandidát na nejlepší protikouzlo celé sady? Když tak napište do komentáře pod příspěvek.

HODNOCENÍ: 91%

 

 

 

 

Střípkovíla
bytost 3/1
Létání.
Po úspěšném vyložení můžeš odložit X karet z ruky do nicoty: cílový bojovník s vyvolávací cenou 3*X se přesune pod tvou kontrolu, stáváš se jeho majitelem (pokud byl aktivní, zůstane aktivním).

Střípkovíla, která má v sobě zabudovanou abilitu ukradnutí bojovníka, a že jich v této sadě za 3 KB nebude málo je prostě luxus, který si chcete dopřát 🙂 Určitě lepší kradení než Magické spóry.

HODNOCENÍ: 77%

 

 

 

 

Vírový drak
bytost drak [2]/4
Létání.
Vidí neviditelné.
Všichni tví bojovníci, jejichž základní Ž je vyšší než jejich základní ÚČ a všichni tví draci obdrží +1/+1.

Velmi dobrý „anténový“ drak, který najde v dračím balíčku uplatnění. Sám o sobě je to 3/5 s létáním a magickým útokem, to vše za 3 many a rezistencí! Podle mě si cestu do balíčků určitě najde 🙂

HODNOCENÍ: 82%

 

 

 

 

 

Vládce osudu vyjde již brzy!