SPOILER: Vládce osudu – Základní sada (Dornodon RARE)

Dnes se podíváme na zoubek pětici raritních karet, které nám připravil sám velký Dornodon, pán věčného ohně a ničení. U každé najdete osobní hodnocení, i když jak moc budou dobré (a použitelné) ukáže stejně až čas.

 

Žíravá mlha
kouzlo
Rozděl 6 bodů zranění do cílového protihráče a/nebo jeho bojovníků.

Klasické přímé zraňování s možností rozdělit až 6 bodů zranění. Určitě se najdou chvíle, kdy se tato karta bude hodit.

HODNOCENÍ: 68%

 

 

 

 

 

 

 

Lstivý šotek
bytost šotek 3/1
Pokud chceš snížit vyvolávací cenu Lstivého šotka o 2_VP, odlož kartu s vyvolávací cenou 2 nebo 3 do nicoty.
Létání, neviditelnost.
Lstivého šotka můžeš hrát jako reakci. Pokud tak učiníš, přeruš cílovou kartu s vyvolávací cenou 4 nebo méně.

Velice krásná útočná bytost, která má v sobě navíc zabudovaný velmi schopný counterspell. Už během betatestování jsme si tuto kartu velmi oblíbili a byla součástí většiny balíčků. Game-breakerem se stává v situaci, kdy s ním ve své hlavní fázi přerušíte protihráčovo kouzlo (nebo přerušíte jeho přerušování jeho šotkem) a vesele s ním ještě to kolo vyletíte na hradby. Well done!

HODNOCENÍ: 83%

 

 

Qwargský správce hnízda
bytost qwarg [3]/4
Pokud máš ve hře dalšího qwarga, obdrží +2 k ÚČ.
Dočasný efekt, 2: ve tvé přípravné fázi si lízni 2 karty.

Betatestem zatím moc neprošel nicméně maďarské zdroje a jeho schopnost hovoří jasně. Do začátku nevynikne na sto procent, protože z jedné edice asi nebude možné poskládat silný balíček založený na mravenčích bytostech, nicméně i tak zůstává s touto schopností prolizu velmi silný. S příchodem dodatečných qwargů bude určitě v konstrukci qwargů kartou číslo jedna.

HODNOCENÍ: 79%

 

 

 

 

Skřetí válečný šaman
bytost skřet 1/2
Každý tvůj skřet obdrží +1 k ÚČ.
3_VP nebo obětuj kartu: vylož do své zálohy token Skřetího válečníka v aktivním stavu (tuto schopnost můžeš použít pouze ve svém kole a jen jednou za kolo.)

Obdoba jako u mravenčího správce hnízda. Uvidíme do budoucna jaké další skřetí karty nám nové edice přichystají, poté se určitě stane součástí nějakého skřetího balíčku.

HODNOCENÍ: 74%

 

 

 

 

 

Okřídlená královna
bytost qwarg [3]/3
Létání.
V každém kole můžeš být zraněn maximálně za 4 Ž. Všechno ostatní zranění je sníženo na 0.
Dočasný efekt, 4: Ve tvé přípravné fázi, pokud máš ve hřbitově bojovníka, vylož jednoho z nich do hry jako bys jej právě vyvolal.

Druhý mravenec a zase vzácnost rare. Vypadá to, že qwargové budou do budoucna velmi komplexní hrozbou 🙂 Nicméně tato královna neslouží jen mravencům. 3/3 létání za 3 KB je samo o sobě dobré a redukce zranění na 4 Ž se hodí pro zdržení protivníkových mašinových balíčků. A to, že vám dokáže vyvolat zdarma !4! bojovníky ze záhrobí? To je hodně luxusní abilitka (hlavně pokud tam ty bojovníky máte :-))

HODNOCENÍ: 85%

 

 

 

 

Vládce osudu vyjde již brzy!